Мальчун-задирун• вчера в 19:45
Хтось харчується по системі заготовок?
ФБ натягав мені відео, де панянки в захваті від харчування по заготовкам. Типу 2 години і готова купа напівфабрикатів - голубці, котлети, перці фаршировані, рулети з беконом і тп. Все це в плівку, в вакууматор. Виглядає класно - готові котлети, кожна овочами присипана, або курячі стегенця з лимонними стружками і базиліком і таке інше - все гарне, яскраве, корисне, і виглядає як з ресторану...
Я просто маю мало часу ввечері на готовку, але щось мені здається, все це не 2 години знімає, а мінімум півдня, щоб на родину 2+1 накрутити заготовок на два тижні.
Хтось пробував таке?
Я просто маю мало часу ввечері на готовку, але щось мені здається, все це не 2 години знімає, а мінімум півдня, щоб на родину 2+1 накрутити заготовок на два тижні.
Хтось пробував таке?
3
Україна понад усе!• вчера в 19:47
Все что вы написали это такое трудоемкое. Не представляю как приготовить про запас за 2 часа. Полдня это точно провозишься.
6
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:48
Ответ дляНевісточка ж
Сире мясо, риба, овочі,фрукти
Ну да, воно сире. Але не пачка ж фаршу
Мадам Тю-лю-лю• вчера в 19:48
Ну дивіться. Котлети - це фарш. Голубці і перці, той самий фарш, тільки з рисом) То можна ще й тефтелі замутити)))
3
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:49
Ответ дляМадам Тю-лю-лю
Ну дивіться. Котлети - це фарш. Голубці і перці, той самий фарш, тільки з рисом) То можна ще й тефтелі замутити)))
Так, вони й фрикадельки з залишків ліплять.
Мадам Тю-лю-лю• вчера в 19:51
Ответ дляМальчун-задирун
Так, вони й фрикадельки з залишків ліплять.
Можна ще рулет закрутити і яйця по-шотландськи. Я думаю, то має бути 2-3 дні таких заготовок з різних продуктів. Бо щодня їсти фарш в різних варіаціях якось не дуже
2
1
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:52
Ответ дляМадам Тю-лю-лю
Можна ще рулет закрутити і яйця по-шотландськи. Я думаю, то має бути 2-3 дні таких заготовок з різних продуктів. Бо щодня їсти фарш в різних варіаціях якось не дуже
Може, вони типу - є фарш, накрутила різного.
Купила курку - розібрала, замаринувала.
Так різноманітність і формується.
Купила курку - розібрала, замаринувала.
Так різноманітність і формується.
2
Невісточка ж• вчера в 19:52
Ответ дляМальчун-задирун
Ну да, воно сире. Але не пачка ж фаршу
Фаршировані в мене всеодно не їдять
Бодіпозітівна• вчера в 19:53
Я к примеру если перец фарширую то делаю сразу шт 30 , готовлю на один раз 8 шт в скороварке занимает это все максимум 30 минут их нафаршировать и остальные заморозить , лазаньи сразу 2 готовлю и тоже замораживаю уже останется только в духовку сразу замораживаю в одноразовых формах и так далее
5
Не вмію заміряти• вчера в 19:54
Я робила колись багато заготовок коли працювала щоденно и приходила додому ввечері.
Так, це зручно.
Да і зараз в мене в морозилці є заморожений м´ясний бульйон, овочевий бульйон, морква натерта. Мені зручно зразу натерти багато моркви на електротерці та заморозити. Потім порціонно використовувати коли потрібно. Хоча зараз я працюю мало та багато часу проводжу вдома.
Так, це зручно.
Да і зараз в мене в морозилці є заморожений м´ясний бульйон, овочевий бульйон, морква натерта. Мені зручно зразу натерти багато моркви на електротерці та заморозити. Потім порціонно використовувати коли потрібно. Хоча зараз я працюю мало та багато часу проводжу вдома.
1
Мадам Тю-лю-лю• вчера в 19:54
Ответ дляМальчун-задирун
Може, вони типу - є фарш, накрутила різного.
Купила курку - розібрала, замаринувала.
Так різноманітність і формується.
Купила курку - розібрала, замаринувала.
Так різноманітність і формується.
Я одну дивилась, готувала новорічне меню. Купила рибу червону на 8кг і давай її там розробляти) я перестала готувати на запас, світло то є, то нема, потім думай чи не зіпсувалося
Луноликая Вика• вчера в 19:56
Херня все это. Уставшая как лошадь, еще 1 выходной полностью на кухне. А а итоге еще слышишь «давайте закажем пиццу».
Проще разделить с мужем готовку 3/3 и доставка в выходной и иметь реально свободные от готовки 4 вечера в неделю.
Проще разделить с мужем готовку 3/3 и доставка в выходной и иметь реально свободные от готовки 4 вечера в неделю.
4
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:56
Ответ дляБодіпозітівна
Я к примеру если перец фарширую то делаю сразу шт 30 , готовлю на один раз 8 шт в скороварке занимает это все максимум 30 минут их нафаршировать и остальные заморозить , лазаньи сразу 2 готовлю и тоже замораживаю уже останется только в духовку сразу замораживаю в одноразовых формах и так далее
О! Вас-то нам і треба)
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Щаслива Я• вчера в 19:56
В этих видео все выглядит как раз два. А по факту на эти заготовки надо угробить день
4
жінка незаміжня• вчера в 19:57
Я не люблю розморожену їжу. Щоб там не говорили. Вона морозиться не при шоковій заморозці. А значить кристали льоду розривають харчові волокна, їжа втрачає свою консистенцію, вода відділяється при розморозці. Окрім того при зберіганні все одно певні кількість корисних і смакових речовин втрачається. Тому це можна як підстраховка, допомога якщо треба звільнити час на перспективу для чогось важливішого, но точно не як система харчування на постійній основі.
5
АдеКВАтная• вчера в 19:57
Коли було мало часу, робила схоже. Можна сирники, ліниві вареники, запіканки закинути в морозилку і сніданки чи перекус. Теж відбивні запанірувати, рулетики і т п. Зараз вже не займаюсь таким
Мадам Тю-лю-лю• вчера в 19:57
Ответ дляЛуноликая Вика
Херня все это. Уставшая как лошадь, еще 1 выходной полностью на кухне. А а итоге еще слышишь «давайте закажем пиццу».
Проще разделить с мужем готовку 3/3 и доставка в выходной и иметь реально свободные от готовки 4 вечера в неделю.
Проще разделить с мужем готовку 3/3 и доставка в выходной и иметь реально свободные от готовки 4 вечера в неделю.
Мудра жінка, прекрасна схема
1
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:57
Ответ дляжінка незаміжня
Я не люблю розморожену їжу. Щоб там не говорили. Вона морозиться не при шоковій заморозці. А значить кристали льоду розривають харчові волокна, їжа втрачає свою консистенцію, вода відділяється при розморозці. Окрім того при зберіганні все одно певні кількість корисних і смакових речовин втрачається. Тому це можна як підстраховка, допомога якщо треба звільнити час на перспективу для чогось важливішого, но точно не як система харчування на постійній основі.
Їжа ж сира. Її потім запікати, тушити треба
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:58
Ответ дляАдеКВАтная
Коли було мало часу, робила схоже. Можна сирники, ліниві вареники, запіканки закинути в морозилку і сніданки чи перекус. Теж відбивні запанірувати, рулетики і т п. Зараз вже не займаюсь таким
І як, було зручно? По часу вигідно?
Пупуговка• вчера в 19:58
Ответ дляМальчун-задирун
О! Вас-то нам і треба)
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Я теж по такому принципу. Таким чином у мене в морозилці різноманіття і воно якось непомітно виходить. А спеціально вбивать пів дня, щоб саме заготовками займатися, як блогерши - це не для мене. Наприклад, замість 20 накрутити 40 голубців чи замість 10 рибних котлет наляпать 20 - це для мене ок - все рівно миска та сама, мясорубка і тд. Половина готую, половина - в мороз
8
жінка незаміжня• вчера в 19:58
Ответ дляМальчун-задирун
Їжа ж сира. Її потім запікати, тушити треба
І? В сирій їжі не утворюютсья кристали льда? ЧИ не втрачаються смакові летючі речовини?
3
Луноликая Вика• вчера в 20:03
Ответ дляМадам Тю-лю-лю
Я одну дивилась, готувала новорічне меню. Купила рибу червону на 8кг і давай її там розробляти) я перестала готувати на запас, світло то є, то нема, потім думай чи не зіпсувалося
Иногда само собой получается: жаришь сырники или блины и излишки замораживаешь. Но специально стоять целый день, чтоб целую неделю еще доготавливать полуфабрикаты - я не бессмертный пони.
автор
Мальчун-задирун
• вчера в 19:59
Ответ дляжінка незаміжня
І? В сирій їжі не утворюютсья кристали льда? ЧИ не втрачаються смакові летючі речовини?
Якщо вакуумувати, думаю, не втрачаються.
Бодіпозітівна• вчера в 20:00
Ответ дляМальчун-задирун
О! Вас-то нам і треба)
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Нет конечно , просто сразу готовлю больше и замораживаю , тратить на это отдельно время нет . К примеру отбивные режу и отбиваю сразу много одни приготовила , остальные по пакетам разложила и потом просто нужно их пожарить , как и с рыбой беру большую форель или 2 шт сразу раздеваю по стейкам и по пакетам , потом только в духовку или на гриль и через 20 минут все готово , отдельно не готовлю
жінка незаміжня• вчера в 20:01
Ответ дляМальчун-задирун
Якщо вакуумувати, думаю, не втрачаються.
Втрачаються по любому. Бо вони просто знаходяться в пакети. При його розкритті вони ’вилетять’. Це чисто хімія і фізика. Чудес не буває за тривалість зберігання доводиться платити смаком і певною часткою корисних речовин. Ну і як не крути висушування поверхневе теж присутнє, бо морозилка в більшості людей не промислова + відключення світла
1
АдеКВАтная• вчера в 20:01
Ответ дляМальчун-задирун
І як, було зручно? По часу вигідно?
Так, це економить час коли його немає. І мені простіш наліпити одразу більше порцій на декілька днів чим кожен раз, а тоді ще й прибирати
1
Мадам Тю-лю-лю• вчера в 20:03
Ответ дляЛуноликая Вика
Иногда само собой получается: жаришь сырники или блины и излишки замораживаешь. Но специально стоять целый день, чтоб целую неделю еще доготавливать полуфабрикаты - я не бессмертный пони.
Це зручно, коли всі їдять те саме. А не окреме меню дітям, окреме чоловіку. Я влітку взагалі на салатах живу)
жінка незаміжня• вчера в 20:03
Ответ дляАдеКВАтная
Так, це економить час коли його немає. І мені простіш наліпити одразу більше порцій на декілька днів чим кожен раз, а тоді ще й прибирати
Як підстраховка, для окремих страв, то ок. Но питання було в системі харчування через заморозки. типу раз на тиждень готувати а потім лише розморужувати.
Ну і каші чи картопляне пюре все одно не наморозишся... ТОбто готувтаи доведеться
Ну і каші чи картопляне пюре все одно не наморозишся... ТОбто готувтаи доведеться
всегдаДаДа• вчера в 20:35
Ответ дляМальчун-задирун
О! Вас-то нам і треба)
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Але ви просто робите трохи більше, так? І решту морозите.
Але не робите це прям окремою справою?
Нет надобности. А так действительно удобно. Сварила насыщенный бульон-концентрат, разделила пополам. Часть в морозилку. Сделала фарш на печеночные котлеты -половину в морозилку. Он жидкий как на оладьи, я его переливаю в стакан от сметаны. Часть перцев в морозилку, если не хватило листьев для голубцов или перцев-скатала тефтели и тоже в морозилку. Чтоб не махаться со свекольной заправкой на борщ -сразу делаю несколько порций зажарки, и туда же. И фасоль варю сразу большим обьемом и разделяю. А то потом жди пока она отмокнет, да отварится. А так уже готовая, только достать и разморозить.
3
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу