Років 10 тому я не вміла готувати сирники. Знаходила різні рецепти з різними пропорціями, але все було не те. То підгорали, то розвалювалися.
Методом проб і помилок зрозуміла що нема єдиної пропорції інгредієнтів. А є просто декілька правил, які потрібно врахувати.
Сьогодні готувала дітям на сніданок сирники і вирішила з вами поділитися своїми напрацюваннями в цьому питанні)))
1. Творог. Він має бути не сильно жирним. З жирного, сирники не тримаються форми і розпливаються по сковорідці.
Творог повинен бути плотним, сухим або середньої жирності. Це дозволяє мінімізувати кількість борошна, і зробити гарну форму.
2. Обвалюю сирники не в борошні, а манці! Сама до цього додумалася. Манка робить смачну хрумку скоринку.
3. Цукор потрібно положити в такій кількості, щоб було зовсім трошки солодко. Якщо сирну масу одразу зробити солодкою до смаку, сирники пригорять. Бо горить в них саме цукор.
Потім додаєте до готової страви варення, джем або мед і компенсуєте недостатню солодкість.
4. Ніколи не смажити сирників під кришкою! Кришку сховайте. І не смажте на маленькому вогні.
Я смажу на самій маленькій компорці, але роблю на ній максимально великій вогонь.
5. Щоб зробити гарну однакову форму. Я роблю кульки, наче великі фрикадельки трохи їх розплющую. Розміщую на гарній відстані, щоб як збільшаться в розмірі вони не торкалися один одного.
6. Пропорції єдиної нема, все залежить від творога.
Сьогодні в мене був творог середньої жирності. На приблизно 400 грам пішло 2 яйця, а борошно на око,
так щоб вони могли гарно ліпитися.
7. Я люблю додавати в сирники ваніль. З нею смачніше.
Всім смачного! Дякую за увагу.
Методом проб і помилок зрозуміла що нема єдиної пропорції інгредієнтів. А є просто декілька правил, які потрібно врахувати.
Сьогодні готувала дітям на сніданок сирники і вирішила з вами поділитися своїми напрацюваннями в цьому питанні)))
1. Творог. Він має бути не сильно жирним. З жирного, сирники не тримаються форми і розпливаються по сковорідці.
Творог повинен бути плотним, сухим або середньої жирності. Це дозволяє мінімізувати кількість борошна, і зробити гарну форму.
2. Обвалюю сирники не в борошні, а манці! Сама до цього додумалася. Манка робить смачну хрумку скоринку.
3. Цукор потрібно положити в такій кількості, щоб було зовсім трошки солодко. Якщо сирну масу одразу зробити солодкою до смаку, сирники пригорять. Бо горить в них саме цукор.
Потім додаєте до готової страви варення, джем або мед і компенсуєте недостатню солодкість.
4. Ніколи не смажити сирників під кришкою! Кришку сховайте. І не смажте на маленькому вогні.
Я смажу на самій маленькій компорці, але роблю на ній максимально великій вогонь.
5. Щоб зробити гарну однакову форму. Я роблю кульки, наче великі фрикадельки трохи їх розплющую. Розміщую на гарній відстані, щоб як збільшаться в розмірі вони не торкалися один одного.
6. Пропорції єдиної нема, все залежить від творога.
Сьогодні в мене був творог середньої жирності. На приблизно 400 грам пішло 2 яйця, а борошно на око,
так щоб вони могли гарно ліпитися.
7. Я люблю додавати в сирники ваніль. З нею смачніше.
Всім смачного! Дякую за увагу.
показать весь текст
Гуру троллинга• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Они все плюс минус одинаковые на 400 г
вы про 2 яйца? Я сразу написала - много...
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
вы про 2 яйца? Я сразу написала - много...
Там и одно много
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
Физически такая творожная смесь не может поплысть. Или что только масла много налили и жарите на маленьком огне
Потекла как видите..и в сыром виде она была не такой плотности..не налила много и не маленький 🔥
Гуру троллинга• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Там и одно много
На 400-500 грм творога? Как раз нормальная пропорция.
ФруктЕщеТот• 05 сентября 2021
Ответ дляРобот Вертер
Да прям всегда 2 яйца, начиная от 250 гм творога и до полкило)) А будет больше творога, шмякну 3-4 яйца
В таком случае, ваши «самые вкусные в мире» сырники очень на любителя
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
На 400-500 грм творога? Как раз нормальная пропорция.
На четыреста. Именно четыреста
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
Какой творог брали?
Да я сама прекрасно знаю что дело в твороге
ФруктЕщеТот• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Они все плюс минус одинаковые на 400 г
Ну так в сырниках главное творог, он должен быть сухим
Гуру троллинга• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Да я сама прекрасно знаю что дело в твороге
Я вам показала какой консистенции должна быть масса, а вы уже ’играйте’ что добавить, а что убавить.
У меня такие как у вас были на прошлой неделе: но я просто не устояла перед ценой -60% на Звенигорода в ванночке :)
Вот мои неудачники: я знала что формы не будет
У меня такие как у вас были на прошлой неделе: но я просто не устояла перед ценой -60% на Звенигорода в ванночке :)
Вот мои неудачники: я знала что формы не будет
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляФруктЕщеТот
Ну так в сырниках главное творог, он должен быть сухим
Так я знаю..просто все так уверенно рассказывают рецепты, не в них дело..и даже не в горящем сахаре..
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
Я вам показала какой консистенции должна быть масса, а вы уже ’играйте’ что добавить, а что убавить.
У меня такие как у вас были на прошлой неделе: но я просто не устояла перед ценой -60% на Звенигорода в ванночке :)
Вот мои неудачники: я знала что формы не будет
У меня такие как у вас были на прошлой неделе: но я просто не устояла перед ценой -60% на Звенигорода в ванночке :)
Вот мои неудачники: я знала что формы не будет
Спасибо, я и без вас разберусь) без вас давно играю. Просто был такой творог
Гуру троллинга• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Спасибо, я и без вас разберусь) без вас давно играю. Просто был такой творог
Ну разбирайтесь, чего уж там...
В шоке с советчиц ()
() - диалог закончен если вдруг не в курсе.
В шоке с советчиц ()
() - диалог закончен если вдруг не в курсе.
ФруктЕщеТот• 05 сентября 2021
Ответ дляКозяка-маляка
Так я знаю..просто все так уверенно рассказывают рецепты, не в них дело..и даже не в горящем сахаре..
Ну так, какой творог должен быть, тоже много писали, к чему ваша претензия?
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляФруктЕщеТот
Ну так, какой творог должен быть, тоже много писали, к чему ваша претензия?
Да ни к чему, просто все удивляются почему сырники не выходят..потому..сто руку набить надо
Козяка-маляка• 05 сентября 2021
Ответ дляГуру троллинга
Ну разбирайтесь, чего уж там...
В шоке с советчиц ()
() - диалог закончен если вдруг не в курсе.
В шоке с советчиц ()
() - диалог закончен если вдруг не в курсе.
А что вас в шоке..яму вас советов не просила..диалог закончен
Розавенная• 05 сентября 2021
Делаю по советскому госту: на 500 г творога один желток, 2-3 ложки сахара и 2 ложки муки. Творог сухой и достаточно жирный.
Рожайтретьего• 05 сентября 2021
Ответ дляluda-00
Без муки и манки?
Обвалять в рисовой жернового помола .
неДоПриличий• 05 сентября 2021
Ответ для@льга
)) Я не хвастаґсь. А ділюся своїми лайфхаками, без яких в мене раніше не виходили сирники взагалі.
Так не ідеальні, можна було б і акуратніше форму зробити. але треба було швидко за 10 хвилин зробити сніданок.
Так не ідеальні, можна було б і акуратніше форму зробити. але треба було швидко за 10 хвилин зробити сніданок.
Я також сьогодні сирники робила. Сир був дуже сухий і взагалі манку не давала, саме яйце. Трохи обваляла в манці, смажила на кокосовій олії.
Люблю коли так виходить, але так виходить не завжди.
Люблю коли так виходить, але так виходить не завжди.
Пацаааааааан• 05 сентября 2021
Борода• 05 сентября 2021
Я навпаки люблю жирний сир. Купляю домашній, на 500 грам 1 яйце (2 дуже багато). В тісто тільки марка, 3 ст л.
Формую в муці. Злегка обсмажую і духовку. Виходять супер. Пухкі і не жирні.
Формую в муці. Злегка обсмажую і духовку. Виходять супер. Пухкі і не жирні.
БершкомангоЗар• 05 сентября 2021
Ответ дляЯ в дамках
Тоже долго мучилась, пробовала, даже здесь спрашивала. А потом плюнула, зашла в Галю, попробовала... отличные сырники. Вот как раз завтракаю))
очень красивые
самые лучшие в теме на вид
самые лучшие в теме на вид
Скомуниздила• 05 сентября 2021
Я кладу 1 яйцо на такое кол. творога, про сахар согласна, а вот на счет огня крышки нет. Готовлю на 4 -5 под крышкой. Тесто на сырники должно постоять, чтобы манка разбухла. И обваливать можно в кукурузной муке, они тогда такие красивые желтенькие получаются.
Счастье_же_вот_оно• 05 сентября 2021
Не вдавалися сирники, поки за пів року після початку здорового харчування (мінус 13 кг без голоду й спорту) дієтолог додала на сніданок сирники )))
Їсть і підліток із задоволенням, тому роблю одразу дві порції.
Але там рисове борошно. Сирники як лялечки на смак і вигляд.
Їсть і підліток із задоволенням, тому роблю одразу дві порції.
Але там рисове борошно. Сирники як лялечки на смак і вигляд.
Банан-барабан• 05 сентября 2021
Не первая тема и не понимаю в чем проблема? Сегодня тоже готовила сырники утром. И представьте, автор, под крышкой! Не обваливала вообще ни в чем. 0,5 кг творога, сахар, ванилин, 1 яйцо и чуточку манки
Счастье_же_вот_оно• 05 сентября 2021
Ответ дляБанан-барабан
Не первая тема и не понимаю в чем проблема? Сегодня тоже готовила сырники утром. И представьте, автор, под крышкой! Не обваливала вообще ни в чем. 0,5 кг творога, сахар, ванилин, 1 яйцо и чуточку манки
І я під кришкою готую, так і у рецепті. Тільки без цукру, лише ванільний
Банан-барабан• 05 сентября 2021
Ответ дляСчастье_же_вот_оно
І я під кришкою готую, так і у рецепті. Тільки без цукру, лише ванільний
Почему без сахара, сахар нельзя?
Не служанка• 05 сентября 2021
Ответ дляAlfic
Попробуйте вместо муки в тесто добавить манку, а вместо манки обвалять в муке.
именно так делаю много лет
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу