Років 10 тому я не вміла готувати сирники. Знаходила різні рецепти з різними пропорціями, але все було не те. То підгорали, то розвалювалися.
Методом проб і помилок зрозуміла що нема єдиної пропорції інгредієнтів. А є просто декілька правил, які потрібно врахувати.
Сьогодні готувала дітям на сніданок сирники і вирішила з вами поділитися своїми напрацюваннями в цьому питанні)))
1. Творог. Він має бути не сильно жирним. З жирного, сирники не тримаються форми і розпливаються по сковорідці.
Творог повинен бути плотним, сухим або середньої жирності. Це дозволяє мінімізувати кількість борошна, і зробити гарну форму.
2. Обвалюю сирники не в борошні, а манці! Сама до цього додумалася. Манка робить смачну хрумку скоринку.
3. Цукор потрібно положити в такій кількості, щоб було зовсім трошки солодко. Якщо сирну масу одразу зробити солодкою до смаку, сирники пригорять. Бо горить в них саме цукор.
Потім додаєте до готової страви варення, джем або мед і компенсуєте недостатню солодкість.
4. Ніколи не смажити сирників під кришкою! Кришку сховайте. І не смажте на маленькому вогні.
Я смажу на самій маленькій компорці, але роблю на ній максимально великій вогонь.
5. Щоб зробити гарну однакову форму. Я роблю кульки, наче великі фрикадельки трохи їх розплющую. Розміщую на гарній відстані, щоб як збільшаться в розмірі вони не торкалися один одного.
6. Пропорції єдиної нема, все залежить від творога.
Сьогодні в мене був творог середньої жирності. На приблизно 400 грам пішло 2 яйця, а борошно на око,
так щоб вони могли гарно ліпитися.
7. Я люблю додавати в сирники ваніль. З нею смачніше.
Всім смачного! Дякую за увагу.
Методом проб і помилок зрозуміла що нема єдиної пропорції інгредієнтів. А є просто декілька правил, які потрібно врахувати.
Сьогодні готувала дітям на сніданок сирники і вирішила з вами поділитися своїми напрацюваннями в цьому питанні)))
1. Творог. Він має бути не сильно жирним. З жирного, сирники не тримаються форми і розпливаються по сковорідці.
Творог повинен бути плотним, сухим або середньої жирності. Це дозволяє мінімізувати кількість борошна, і зробити гарну форму.
2. Обвалюю сирники не в борошні, а манці! Сама до цього додумалася. Манка робить смачну хрумку скоринку.
3. Цукор потрібно положити в такій кількості, щоб було зовсім трошки солодко. Якщо сирну масу одразу зробити солодкою до смаку, сирники пригорять. Бо горить в них саме цукор.
Потім додаєте до готової страви варення, джем або мед і компенсуєте недостатню солодкість.
4. Ніколи не смажити сирників під кришкою! Кришку сховайте. І не смажте на маленькому вогні.
Я смажу на самій маленькій компорці, але роблю на ній максимально великій вогонь.
5. Щоб зробити гарну однакову форму. Я роблю кульки, наче великі фрикадельки трохи їх розплющую. Розміщую на гарній відстані, щоб як збільшаться в розмірі вони не торкалися один одного.
6. Пропорції єдиної нема, все залежить від творога.
Сьогодні в мене був творог середньої жирності. На приблизно 400 грам пішло 2 яйця, а борошно на око,
так щоб вони могли гарно ліпитися.
7. Я люблю додавати в сирники ваніль. З нею смачніше.
Всім смачного! Дякую за увагу.
Здрасьтенька• 05 сентября 2021
Простите, но на вид не очень, не аккуратные. Это из-за творога+ края можно аккуратно ровнять ножом (не обрезать).
Скоро_вчера• 05 сентября 2021
Как по мне то 2 яйца на такое количество творога это много. С манкой интересно, надо попробовать
Угадайс• 05 сентября 2021
Я роблю по чіткості рецепту і в мене все виходить. В т.ч. і з жирного сиру також
ПриснитсяЖЕ• 05 сентября 2021
Я тоже когда в манке обваливаю, когда в муке и так и так вкусно, а сейчас вообще пеку в духовке львовский сырник.
А первые сырники да!!! Это был треш, все вышеперечисленные вами ошибки + сода 😂
А первые сырники да!!! Это был треш, все вышеперечисленные вами ошибки + сода 😂
Домовенок Кузя• 05 сентября 2021
делаю всю жизнь на глаз, всегда выходят. у Вас немного комочки видны.
и ’ компорці’ - ну что это за слово?
и ’ компорці’ - ну что это за слово?
Швидка Настя• 05 сентября 2021
2 яйца это много
Разомните творог блендером или хоть руками и тогда они будут иметь аккуратный вид
Разомните творог блендером или хоть руками и тогда они будут иметь аккуратный вид
Матрёна• 05 сентября 2021
Так почти все делают, в основном на глаз, исходя из своего опыта. Я наоборот люблю жирный творог, в сухом остаются комочки творога, мне не нравится, когда попадаются потом. И я не замешиваю густо, при всем желании шарики бы не скатала ) Но главное, вы нашли свой рецепт. Приятного аппетита :)
ИграйМойГормон• 05 сентября 2021
А я без муки делаю, вернее только обваливаю в ней , а так творог, яйца, сахар. У меня обезжиренный творог. И жарю без ничего на сухой сковороде .
ЯНаПэПэ• 05 сентября 2021
Я только на советчице узнала, что сырники это некое неодолимое по сложности блюдо. Наверно я родилась с умением их готовить
Брюльтик• 05 сентября 2021
Я делаю соленые, тру немного болгарской брынзы и боендером взбиваю, чтобы не было комков. Немного обжариваю на сковороде для корочки и в духовку на 30 мин. Получаются пышные и без лишнего масла
Домовенок Кузя• 05 сентября 2021
Ответ дляЯНаПэПэ
Я только на советчице узнала, что сырники это некое неодолимое по сложности блюдо. Наверно я родилась с умением их готовить
ага, тоже не думала никогда..
но часто читаю, что и с оладьями проблемы у людей
но часто читаю, что и с оладьями проблемы у людей
Домовенок Кузя• 05 сентября 2021
Ответ дляБрюльтик
Я делаю соленые, тру немного болгарской брынзы и боендером взбиваю, чтобы не было комков. Немного обжариваю на сковороде для корочки и в духовку на 30 мин. Получаются пышные и без лишнего масла
о попробую соленые, спасибо
ИграйМойГормон• 05 сентября 2021
Ответ дляДомовенок Кузя
ага, тоже не думала никогда..
но часто читаю, что и с оладьями проблемы у людей
но часто читаю, что и с оладьями проблемы у людей
У меня руки из задницы. Вот вчера пирог сделала. А оладьи и с четвертого раза в мусорку.
Сметчица• 05 сентября 2021
Ответ дляДомовенок Кузя
вот из пачки белоцерковского 5%
Какие пережаренные, ужас
Домовенок Кузя• 05 сентября 2021
Ответ дляСметчица
Какие пережаренные, ужас
муж такие любит поджаристые. у меня свои ППшные вобще другие. на рисовой муке, без сахара и без масла.
Я шалунья• 05 сентября 2021
Ответ дляЗдрасьтенька
Простите, но на вид не очень, не аккуратные. Это из-за творога+ края можно аккуратно ровнять ножом (не обрезать).
просто творог нужно перетереть через сито, тогда красивые. Блендер не подходит
Домовенок Кузя• 05 сентября 2021
Ответ дляИграйМойГормон
У меня руки из задницы. Вот вчера пирог сделала. А оладьи и с четвертого раза в мусорку.
ну может с духовкой что? пирог ниче такой - немного мулатик)
БеллаДонна• 05 сентября 2021
На пачку 9 проц білоцерківського беру 1 жовток. Сир цей сухий сухий. Перебиваю блендером або виделкою довго мну. В тісто чуть манки чи кук борошна наполовину зі звичайним. Смакота,сирники надзвичайно смачні. Не розумію,куди на 400 грн сиру давати 2 яйця?тоді борошна тьма піде,ні?
задумчивая мордочка• 05 сентября 2021
Автор, дякую! Я от не готую. але делегую і такі секретики дуже корисні, щоб не повторювати найпоширеніші помилки!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу