День перший.
Починаємо!
Відразу пояснюю пункт 3. Берете всього 50 грам борошна. Якщо маєте Цільнозерневе, робіть лише з ним. Якщо маєте житнє, змішайте житнє з пшеничним. Якщо тільки пшеничне є, то теж нічого. Всього одну опцію обираєте, з того, що у вас наявне. Ваше завдання сьогодні змішати 50 грам борошна з 50 г води.
Щодо пункту 8. Зараз тепло і тому можна залишати на столі, але не на протязі. Можна поставити у тубмбу біля плити. але не ставте на плиту. Якщо говорити точно, то потрібно знайти місце з сталою температурою 22-25 градусів за Цельсієм. Це будуть оптимальні умови. Якщо у вас холодніше, виведення закваски займе більше часу.
1. Зважте банку. Якщо у вас одна банка запишіть собі вагу.
2. Натисніть на вазі кнопку тара, вага повинна обнулитися.
3. Насипте у банку 50 грам цільнозернового борошна.
або
3. Насипте у банку 25 грам пшеничного і 25 грам житнього борошна
або
3. Насипте у банку 50 грам пшеничного борошна.
4. Натисніть кнопку тара.
5. Наляйте 50 грам води.
6. Розмішайте до більш-менш однорідності.
7. Закрутіть кришку, але без ентузіазму, не до кінця. Просто щоб трималася кришка в пазах.
8. Покладіть у найтепліше місце, яке знайдете, але без прямого опромінення теплом.
Усе, не дивіться до закаски аж до завтра! 24 години вона собі буде сама.
Сфоткайте вашу закваску і напишіть чи потрібно зробити відео? Якщо є запитання щодо процесу заведення закваски - задавайте у цій темі.
Починаємо!
Відразу пояснюю пункт 3. Берете всього 50 грам борошна. Якщо маєте Цільнозерневе, робіть лише з ним. Якщо маєте житнє, змішайте житнє з пшеничним. Якщо тільки пшеничне є, то теж нічого. Всього одну опцію обираєте, з того, що у вас наявне. Ваше завдання сьогодні змішати 50 грам борошна з 50 г води.
Щодо пункту 8. Зараз тепло і тому можна залишати на столі, але не на протязі. Можна поставити у тубмбу біля плити. але не ставте на плиту. Якщо говорити точно, то потрібно знайти місце з сталою температурою 22-25 градусів за Цельсієм. Це будуть оптимальні умови. Якщо у вас холодніше, виведення закваски займе більше часу.
1. Зважте банку. Якщо у вас одна банка запишіть собі вагу.
2. Натисніть на вазі кнопку тара, вага повинна обнулитися.
3. Насипте у банку 50 грам цільнозернового борошна.
або
3. Насипте у банку 25 грам пшеничного і 25 грам житнього борошна
або
3. Насипте у банку 50 грам пшеничного борошна.
4. Натисніть кнопку тара.
5. Наляйте 50 грам води.
6. Розмішайте до більш-менш однорідності.
7. Закрутіть кришку, але без ентузіазму, не до кінця. Просто щоб трималася кришка в пазах.
8. Покладіть у найтепліше місце, яке знайдете, але без прямого опромінення теплом.
Усе, не дивіться до закаски аж до завтра! 24 години вона собі буде сама.
Сфоткайте вашу закваску і напишіть чи потрібно зробити відео? Якщо є запитання щодо процесу заведення закваски - задавайте у цій темі.
2
кнопкодав• 18 мая 2023
вивела, попекла коли не пряцювала місяць. маючи офісну роботу не уявляю як на заквасці хліб пекти, дуже довгий процес. померла закваска.
Техпаспорт на медузу• 18 мая 2023
У мене завжди пліснявіє. Тому беру на один раз у приятельки, коли треба.
Ответ дляTAL_A
воду яку добавляти?
Таку, як використовуєте для приготування їжі.
Якщо ви користуєтеся водою з крана і у вас вона хлорована, потрібно відстояти таку воду.
Я писала більше про воду тут https://sovet.kidstaff.com.ua/advice-3336540
Якщо ви користуєтеся водою з крана і у вас вона хлорована, потрібно відстояти таку воду.
Я писала більше про воду тут https://sovet.kidstaff.com.ua/advice-3336540
Ответ дляНепонятно
Я делаю ржаную в мультиварке
Розкажіть як, це дужецікаво має бути.
Ответ длякнопкодав
вивела, попекла коли не пряцювала місяць. маючи офісну роботу не уявляю як на заквасці хліб пекти, дуже довгий процес. померла закваска.
Впевнена, вона у вас не померла. Закваски дуже живучі, але вони уміють ’прикидатися’.
Я розумю, про що ви пишете. Мене спочатку теж вводила у ступор ’часова’ частина, а потім я приловчилася. Хоча з офісною роботою, залишалися б лише вихідні.
Мені дуже допомагали часові лінії, які будує один популярний пекар. У мене не виходили його рецепти, мене вони дратували, але часові лінії якось організовували і в мене почало виходити.
Я розумю, про що ви пишете. Мене спочатку теж вводила у ступор ’часова’ частина, а потім я приловчилася. Хоча з офісною роботою, залишалися б лише вихідні.
Мені дуже допомагали часові лінії, які будує один популярний пекар. У мене не виходили його рецепти, мене вони дратували, але часові лінії якось організовували і в мене почало виходити.
Ответ дляТехпаспорт на медузу
У мене завжди пліснявіє. Тому беру на один раз у приятельки, коли треба.
Якщо у вас пліснявіє, значить щось не так або з умовами або з самою закваскою.В нормі бактерії, які є у заквасці повинні витісняти плісняві гриби.
Можливо ви за плісняву приймаєть дрібненькі чорні цяточки? Так інколи виглядає житня або цільнозернова закваска. Якщоу вас там аж пухнаста пліснява чи рожева, вам потрібно просто почати з нуля. Не беріть ту закваску, що вам дає цю плісняву, а зробіть свою у своїх умовах і вона у вас почне справлятися з цими грибками.
Можливо ви за плісняву приймаєть дрібненькі чорні цяточки? Так інколи виглядає житня або цільнозернова закваска. Якщоу вас там аж пухнаста пліснява чи рожева, вам потрібно просто почати з нуля. Не беріть ту закваску, що вам дає цю плісняву, а зробіть свою у своїх умовах і вона у вас почне справлятися з цими грибками.
Хи хи, ну ну• 18 мая 2023
Непонятно• 18 мая 2023
Ответ дляза крок до весни
Розкажіть як, це дужецікаво має бути.
Делала 30 на 30, только ржаная. Мультиварка держит 8 часов 40 град, программа тесто или йогурт, но это многовато, я стаканчик ставила на подставку для пароварки и крышку не закрывала до конца, чтобы проветривалось и температура получалась как раз 25 -30. Смысл в том, что если очень надо, можно на 3й день уже использовать, хлеб поднимается, пеку в хлебопечке. Но конечно расход электричества и все время так делать жаба душит)
Кормила не через сутки, а часов через 15-20, три дня, потом разделила пополам, покормила и оставила в закрытой мультиварке, она ща пару часов выросла в два раза. Ну и попробовала испечь, ведь у меня была вторая половина в запасе. Все получилось)
Кормила не через сутки, а часов через 15-20, три дня, потом разделила пополам, покормила и оставила в закрытой мультиварке, она ща пару часов выросла в два раза. Ну и попробовала испечь, ведь у меня была вторая половина в запасе. Все получилось)
1
Ответ дляХи хи, ну ну
Щось таке має бути? Досить густе вийшло. Взяла 50 на 50 пшеничне і житнє борошно
Таке і має бути! Житнє робить закваску густішою за тієї самої ваги борошна. У вас вийшло чудово! Закривайте кришкою і хай собі бродить!
Хи хи, ну ну• 18 мая 2023
Ответ дляза крок до весни
Таке і має бути! Житнє робить закваску густішою за тієї самої ваги борошна. У вас вийшло чудово! Закривайте кришкою і хай собі бродить!
Кришкою герметично чи просто накрити щоб повітря заходило? У мене пластикова герметична
Ответ дляНепонятно
Делала 30 на 30, только ржаная. Мультиварка держит 8 часов 40 град, программа тесто или йогурт, но это многовато, я стаканчик ставила на подставку для пароварки и крышку не закрывала до конца, чтобы проветривалось и температура получалась как раз 25 -30. Смысл в том, что если очень надо, можно на 3й день уже использовать, хлеб поднимается, пеку в хлебопечке. Но конечно расход электричества и все время так делать жаба душит)
Кормила не через сутки, а часов через 15-20, три дня, потом разделила пополам, покормила и оставила в закрытой мультиварке, она ща пару часов выросла в два раза. Ну и попробовала испечь, ведь у меня была вторая половина в запасе. Все получилось)
Кормила не через сутки, а часов через 15-20, три дня, потом разделила пополам, покормила и оставила в закрытой мультиварке, она ща пару часов выросла в два раза. Ну и попробовала испечь, ведь у меня была вторая половина в запасе. Все получилось)
О, це супер! У вас мікрохвилівка має функцію пруфера! Підкажіть, будь ласка, як правильно ця функція називається в інструкції до вашої мікрохвилівки?
Ви молодець! Смачного вам хліба!
Ви молодець! Смачного вам хліба!
Ответ дляХи хи, ну ну
Кришкою герметично чи просто накрити щоб повітря заходило? У мене пластикова герметична
Ви знаєте, там ідея у тому, щоб гази, які будуть утворюватися могли виходити. А заходити нічого не повинно.
Тому напевно накривайте герметично. Але як будете відкривати, то може бути різкіший запах, не лякайтеся (особливо на пізніших етапах)
Тому напевно накривайте герметично. Але як будете відкривати, то може бути різкіший запах, не лякайтеся (особливо на пізніших етапах)
1
Непонятно• 18 мая 2023
Ответ дляза крок до весни
О, це супер! У вас мікрохвилівка має функцію пруфера! Підкажіть, будь ласка, як правильно ця функція називається в інструкції до вашої мікрохвилівки?
Ви молодець! Смачного вам хліба!
Ви молодець! Смачного вам хліба!
Спасибо) у меня мультиварка) Кстати, а может и в микроволновке тоже есть такая прога на низких волнах, почему и нет, надо посмотреть.
Ответ дляНепонятно
Спасибо) у меня мультиварка) Кстати, а может и в микроволновке тоже есть такая прога на низких волнах, почему и нет, надо посмотреть.
Я не уважна)
Так, деякі мікрохвилівки мають таку функцію.
Саме про таку думаю, тому напевне так й прочитала
Так, деякі мікрохвилівки мають таку функцію.
Саме про таку думаю, тому напевне так й прочитала
marina231980• 18 мая 2023
Вы воду в гр или мл измеряете? Ее разное количество получается в разных единицах измерения
Техпаспорт на медузу• 18 мая 2023
Ответ дляза крок до весни
Якщо у вас пліснявіє, значить щось не так або з умовами або з самою закваскою.В нормі бактерії, які є у заквасці повинні витісняти плісняві гриби.
Можливо ви за плісняву приймаєть дрібненькі чорні цяточки? Так інколи виглядає житня або цільнозернова закваска. Якщоу вас там аж пухнаста пліснява чи рожева, вам потрібно просто почати з нуля. Не беріть ту закваску, що вам дає цю плісняву, а зробіть свою у своїх умовах і вона у вас почне справлятися з цими грибками.
Можливо ви за плісняву приймаєть дрібненькі чорні цяточки? Так інколи виглядає житня або цільнозернова закваска. Якщоу вас там аж пухнаста пліснява чи рожева, вам потрібно просто почати з нуля. Не беріть ту закваску, що вам дає цю плісняву, а зробіть свою у своїх умовах і вона у вас почне справлятися з цими грибками.
Так я і робила свою, а вона у мене пліснявіла. Тому на випічку беру у приятельки, своєї немає..
Ответ дляmarina231980
Вы воду в гр или мл измеряете? Ее разное количество получается в разных единицах измерения
Вода у гр і мл повинна мати одинаковий вимір. Якщо у вас виходить різна, це через помилку того посуду, яким ви вимірюєте.
Я, наприклад, маю мірну чашку, якщо я набираю до поділки 250 мл, вага показує 230. А це вважається хороша мірна чаша.
Тому, щоб не було помилок виміру рекомендують все робити по вазі.
Тобто зважувати рідини теж у грамах.
Додам фото у наступному дописі.
Я, наприклад, маю мірну чашку, якщо я набираю до поділки 250 мл, вага показує 230. А це вважається хороша мірна чаша.
Тому, щоб не було помилок виміру рекомендують все робити по вазі.
Тобто зважувати рідини теж у грамах.
Додам фото у наступному дописі.
Ответ дляТехпаспорт на медузу
Так я і робила свою, а вона у мене пліснявіла. Тому на випічку беру у приятельки, своєї немає..
Якщо маєте час і натхнення, спробуйте ще раз з нами.
Постараємося зробити так, щоб не пліснявіла.
Плісняві грибки є всюди навколо нас. Тому, очікувано, що вони осідають на всіх поверхнях, але не всюди можуть розмножуватися, не всюди створюють колонії. Їм повинні стати на заваді кисломолочні бактерії та дріжджові бактерії, які є у заквасці. Навіть, якщо закваска утворює таку темну рідину на поверхні - ця рідина теж є своєрідним бар´єром, щоне пропускає погані грибки та бактерії. У людей закваски й рік в холодильниках стоять без утворення грибка.
Спробуйте ще раз, можливо вам вдасться зловити етап, на якому відбувається зараження. Якщо наважитеся, пишіть детально кожен крок, будемо думати разом.
Постараємося зробити так, щоб не пліснявіла.
Плісняві грибки є всюди навколо нас. Тому, очікувано, що вони осідають на всіх поверхнях, але не всюди можуть розмножуватися, не всюди створюють колонії. Їм повинні стати на заваді кисломолочні бактерії та дріжджові бактерії, які є у заквасці. Навіть, якщо закваска утворює таку темну рідину на поверхні - ця рідина теж є своєрідним бар´єром, щоне пропускає погані грибки та бактерії. У людей закваски й рік в холодильниках стоять без утворення грибка.
Спробуйте ще раз, можливо вам вдасться зловити етап, на якому відбувається зараження. Якщо наважитеся, пишіть детально кожен крок, будемо думати разом.
1
День 2.
Як у вас справи? Покажіть, як виглядає ваша закваска
Ви могли уже побачити бульбашки, маленькі та дрібненькі. А могли й не побачити, бо вони швидко з´являються і зникають.
Мені здається, я у своєму бачила, але фотографуватися бульбашки не захотіли.
Сьогодні, розміщуємо стартер спачулою, щоб наситити його повітрям, закриваємо кришкою і залишаємо до завтра.
Як у вас справи? Покажіть, як виглядає ваша закваска
Ви могли уже побачити бульбашки, маленькі та дрібненькі. А могли й не побачити, бо вони швидко з´являються і зникають.
Мені здається, я у своєму бачила, але фотографуватися бульбашки не захотіли.
Сьогодні, розміщуємо стартер спачулою, щоб наситити його повітрям, закриваємо кришкою і залишаємо до завтра.
Ответ дляТехпаспорт на медузу
Так я і робила свою, а вона у мене пліснявіла. Тому на випічку беру у приятельки, своєї немає..
Я думала над вашим запитанням. А ви часом не Левіто Мадре робили?
Моя закваска вже починає надувати великі бульки. Самих бульок ще не видно, але уже як горбики на поверхні.
Сподіваюся ваші теж справляються добре!
Сподіваюся ваші теж справляються добре!
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу