Помаранчова душа• 04 августа в 23:04
Рецепты 90-х
Что вы ели в 90-е вкусного, но это уже не в тренде сейчас? Типа бутики со шпротами, салат Белочка и т д.
показать весь текст
3
9
Маю натхнення• 04 августа в 23:38
Ответ дляТарабарщина
Він не белочка в оригіналі, а Беллочка, на честь одеської господині, яка його придумала фактично з нічого, як справжня жінка)
Ви мені очі відкрили)) Я думала в мене папа спеціально так коверкав слово білочка)) Ми відпочивали в Ялті і ходили їсти кудись , мала була, не пам´ятаю. Типу кафе. А папа казав, а мені ще хай беллочку принесуть)))
4
Мульйонерша• 04 августа в 23:38
Ответ дляvecya
Гуляш соевый помню продавался, готовили как мясо. А вообще у меня в 90-х денег было больше чем сейчас((
Омг, співчуваю
Не пью, не курю• 04 августа в 23:39
Ответ дляБоВжеВільна
О, пояснили, а то белочка какая-то
Так в разных регионах он по-разному и назывался) Как тремпель/вешалка/плечики😜
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
4
4
Котомафия• 04 августа в 23:39
Помню странные гуманитарные(?) порошковые порционные супы в пакетах. Томатный самый отвратительный был, но остальные тоже не очень. В общем, купили запас, потому что ’надо брать, пока не раскупили’. А есть невозможно и денег жалко. Бабушка варила обычный суп из картошки, овощей, крупы и досыпала туда этот пакетик. Так и съели их.
А я нівроку• 04 августа в 23:39
Ответ дляPrervana
Берете батон, обжариваете его на нерафинированном подсолнечном масле, посыпаете сверху сахаром. Десерт готов...
А я навпаки люблю: трошки підсмажити батон чи хліб на олії та посипати сіллю.
5
Тарабарщина• 04 августа в 23:40
Ответ дляКидстаффовка
І з голодухи всі консервували все, шо попадалося в поле зору, горами, відрами, варення огроменними банками, всякі салати, з рисом/без рису, компотів мільйон, тонни цукру, зелені помідори, кабачки мариновані, кабачки ’ананаси’, всяке вариво смачне і ні - все, шо б могло допомогти потім перезимувати. Консервація була не для душі, а, як казала бабуся, ’щоб кашу чимсь пропхнуть’ - все це дуже сумно і багатьох травмував цей печальний досвід в дитинстві так, що їх відвернуло від консервації на все життя)) Зараз закриваю тільки те, що хочу, що смачно мені, в маленьких красивих баночках, для душі, а не щоб вижити
В 90-х ще було модним варення з помідорів)) мама теж його по банкам катала пару років, поки не зрозуміла, що такий делікатес не для нас))
В Коблево, пам´ятаю, був кооперативний ларьок з морозивом, в них теж було помідорне морозиво. Моя дитяча травма на все життя, досі шкода тих 50 коп, що на нього витратила)
В Коблево, пам´ятаю, був кооперативний ларьок з морозивом, в них теж було помідорне морозиво. Моя дитяча травма на все життя, досі шкода тих 50 коп, що на нього витратила)
21
Вподобайден• 04 августа в 23:40
Ответ дляКонфиденциальность
а конфеты из детской сухой смеси Малютка кто делал?
мы делали. и малютка и малыш, все в ход шло.
Яжемать Мне можно• 04 августа в 23:40
Ответ дляСпілий баклажан
Олды знают а молодёжь пусть гуглит
Я і зараз іноді роблю. Заморочливо, але діти змітають)
БоВжеВільна• 04 августа в 23:41
Ответ дляНе пью, не курю
Так в разных регионах он по-разному и назывался) Как тремпель/вешалка/плечики😜
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
А у нас еврейский и обязательно тремпель, а не вешалка и парадная, а не подъезд)) А салат люблю и сейчас часто делаю
1
2
Зараз все скажу• 04 августа в 23:41
Гренки на сладком молоке или кефире обжаренные в яйце.
Вафельный торт
Вафельный торт
5
Вподобайден• 04 августа в 23:41
Ответ дляТарабарщина
Він не білочка, а Беллочка. Сир, часник, яйця, майонез. І на хрумку грінку... краса)
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
а цибулька ?: а часничок ??
Тарабарщина• 04 августа в 23:41
Ответ дляМаю натхнення
Мама робила)) і муравейник з кукурузних паличок. Як вона ті палички умудрялась зі згущенкою перемішати, щоб вони не пом´ялися, хз))
На банку вареної згущонки пачка масла і 2 пачки паличок, досі рецепт пам´ятаю. Але це скоріш рецепт 80-х.
А палички тоді досить тверді були, не такі повітряні, як зараз.
А палички тоді досить тверді були, не такі повітряні, як зараз.
6
Не пью, не курю• 04 августа в 23:41
Ответ дляМульйонерша
В скрутні часи мама купляла легені, відварювала, молола і з зажареною цибулею робила фарш на пироги. Дорожче, але смачніше був фарш з м´яса з живота гов´яжего. Мабуть, це гов´яжа підчеревина? Її було складно знайти.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
А мені вся ця требуха подобалася) я ще вим´я і мозги їла)) смажені мозги в борошні реально смачно
2
Котомафия• 04 августа в 23:42
Ответ дляМульйонерша
В скрутні часи мама купляла легені, відварювала, молола і з зажареною цибулею робила фарш на пироги. Дорожче, але смачніше був фарш з м´яса з живота гов´яжего. Мабуть, це гов´яжа підчеревина? Її було складно знайти.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
О, из лёгких это шикарная начинка. В кулинариях жарили с ней дрожжевые пирожки во фритюре. Такие как палочки, вытянутые. Аж захотелось.
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
10
Та прям багіня• 04 августа в 23:42
Ответ дляКонфиденциальность
нет там никакого рецепта, плавленый сыр с чесноком и яйцом перекрученые.
У нас это называлось и до сих пор называют ’чесночница’ )
Намазывали на хлеб
Обожала тогда и сейчас очень люблю!
Намазывали на хлеб
Обожала тогда и сейчас очень люблю!
3
Яжемать Мне можно• 04 августа в 23:44
Ответ дляМаю натхнення
Мама робила)) і муравейник з кукурузних паличок. Як вона ті палички умудрялась зі згущенкою перемішати, щоб вони не пом´ялися, хз))
Моя робила солодку ковбасу. Потрібно було розтопити ірис в плитках з вершковим маслом і вимішати з кукурузними паличками( зайчики на пачках), сформувати ковбаску і дати застигнуть.
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
6
2
Кидстаффовка• 04 августа в 23:45
Ответ дляНе пью, не курю
А мені вся ця требуха подобалася) я ще вим´я і мозги їла)) смажені мозги в борошні реально смачно
Кілька років тому поїхали з мамою у Львів погуляти, в кафе ’Ностальгія’ в центрі побачили в меню ці мізки смажені. В мамі прокинулася дійсно ностальгія і вона вирішила згадати молодість))) Всі інші дні відпочинку я гуляла сама, а мама з отруєнням пролежала на зйомній квартирі, п´ючи ромашковий чай. Ностальгію як рукою зняло)
1
14
4
Тарабарщина• 04 августа в 23:45
Ответ дляPrervana
Выбирая между нерафинированным подсолнечным и смальцем выбор очевиден
Ох, ще одна дитяча травма: хліб з смальцем.
Я дитина городська, звикла до масла, а в бабці в селі, куди мене відправляли на літо, масла не було, як і холодильника. Тож мені на хліб мастили смалець і казали, що то з маслом. Зовсім мала була, вірила, але смалець ненавиджу досі(
Я дитина городська, звикла до масла, а в бабці в селі, куди мене відправляли на літо, масла не було, як і холодильника. Тож мені на хліб мастили смалець і казали, що то з маслом. Зовсім мала була, вірила, але смалець ненавиджу досі(
6
1
Яжемать Мне можно• 04 августа в 23:46
Ответ дляКотомафия
О, из лёгких это шикарная начинка. В кулинариях жарили с ней дрожжевые пирожки во фритюре. Такие как палочки, вытянутые. Аж захотелось.
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
У нас їх називали «тошнотики»)
З томатним соком майже делікатес)
З томатним соком майже делікатес)
2
7
Вподобайден• 04 августа в 23:46
Ответ дляНе пью, не курю
Так в разных регионах он по-разному и назывался) Как тремпель/вешалка/плечики😜
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
У нас этот салат тоже белочкой звали. Правда, только что узнала, что это в честь тетеньки какой-то ))
а у нас он ,,смерть фашистам,,
1
3
Маю натхнення• 04 августа в 23:46
Ответ дляЯжемать Мне можно
Моя робила солодку ковбасу. Потрібно було розтопити ірис в плитках з вершковим маслом і вимішати з кукурузними паличками( зайчики на пачках), сформувати ковбаску і дати застигнуть.
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
Ой, я таке знаю теж. Мама однокласниці робила, ми їли і нам смачно дуже було)))
2
Не пью, не курю• 04 августа в 23:46
Ответ дляКотомафия
О, из лёгких это шикарная начинка. В кулинариях жарили с ней дрожжевые пирожки во фритюре. Такие как палочки, вытянутые. Аж захотелось.
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
Вспомнила, пирожки с ливером назывались
Вы как и я настоящий Олд) у нас даже в школе в начале 80х такие жарили. Я с картошкой любила и с повидлом)
2
СМСница• 04 августа в 23:47
З/П не платили давали макаронами. Это жесть а не времена. Макароны с жареной морковкой и луком. Ну вкусно. Консервация с дачи. Всё время хотелось есть. Покупала 4 стакана жареных семечек - утоляли с сестрой голод. Потом папа стал ездить в Мацкву за лоточным товаром: шоколадки, жвачки, барахло. Продавали и покупали сардельки, селёдку. Варили картошку в мундире, лук репчатый нарезвнный в подсолнечном масле. Классика
1
9
Тарабарщина• 04 августа в 23:48
Ответ дляВподобайден
а цибулька ?: а часничок ??
Та додавайте, гірше не буде.
Я не кладу, бо то ж не котлети)
Я не кладу, бо то ж не котлети)
Та прям багіня• 04 августа в 23:48
Ответ дляКонфиденциальность
а конфеты из детской сухой смеси Малютка кто делал?
Мы делали) Мама говорила ’это секретный рецепт’ )) И такие они вкусные были те конфеты
1
Ответ дляТарабарщина
Ох, ще одна дитяча травма: хліб з смальцем.
Я дитина городська, звикла до масла, а в бабці в селі, куди мене відправляли на літо, масла не було, як і холодильника. Тож мені на хліб мастили смалець і казали, що то з маслом. Зовсім мала була, вірила, але смалець ненавиджу досі(
Я дитина городська, звикла до масла, а в бабці в селі, куди мене відправляли на літо, масла не було, як і холодильника. Тож мені на хліб мастили смалець і казали, що то з маслом. Зовсім мала була, вірила, але смалець ненавиджу досі(
Ха))) та же история, дали мне в селе такой бутер, откусила и….. охренела😁
2
1
Не пью, не курю• 04 августа в 23:49
Ответ дляЯжемать Мне можно
Моя робила солодку ковбасу. Потрібно було розтопити ірис в плитках з вершковим маслом і вимішати з кукурузними паличками( зайчики на пачках), сформувати ковбаску і дати застигнуть.
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
І от якось не дешево це було для звичайної радянської родини(
Мои дети сами сейчас делают шоколадную колбаску) но там без ириса. Просто шоколад (какао, сл.масло, сахар и молоко) и печенье в блендере перебить. Даже без орехов можно
5
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Назад Комментарии к ответу