Помаранчова душа• 04 августа в 23:04
Рецепты 90-х
Что вы ели в 90-е вкусного, но это уже не в тренде сейчас? Типа бутики со шпротами, салат Белочка и т д.
показать весь текст
3
9
Мию чакри щоденно• 04 августа в 23:25
Ответ дляКидстаффовка
Мівіну, зуко, юпі, галіну бланку їли, хрустіки-решітки смажили в олії, всюди додавали вегету, в каву - сухі вершки, пили 3в1 типу капучино ’Петровська слобода’, вафлі купляли різні їли
Хрустіки-решітки і зараз продають в Аврорі.
3
Тарабарщина• 04 августа в 23:26
Ответ дляКотомафия
Красную икру из селёдки, морковки и плавленного сырка.
Теж її згадала, намагалась дописати в свій пост, але не встигла) так, понтова страва була, по суті - форшмак)
3
Конфиденциальность• 04 августа в 23:26
еще помню во всех женских коллективах обмен рецептами из тетрадок.
9
Кидстаффовка• 04 августа в 23:26
Ответ дляСпілий баклажан
Их сейчас нет нормальных- все с добавками. Для меня невкусно-химией прёт
Емульгатори, стабілізатори, солі-плавителі, камедь і тд і тоді додавалися, бо це норма для плавленого сиру) Але чого ми сперечаємось - діло смаку: вам хімія, мені - не хімія, на тому і розійшлися)
14
Не пью, не курю• 04 августа в 23:27
Ответ дляСпілий баклажан
Их сейчас нет нормальных- все с добавками. Для меня невкусно-химией прёт
А я домашний делала из творога. Но мне не зашёл. Хоть творог был домашний
Котомафия• 04 августа в 23:27
Ответ дляМию чакри щоденно
Хрустіки-решітки і зараз продають в Аврорі.
Даааа. Я их таки нашла и с детьми приготовила)) А то раньше только рассказывала, что такое ели.
1
Тарабарщина• 04 августа в 23:27
Ответ дляКотомафия
А почему белочка? Потому что белого цвета?
Він не белочка в оригіналі, а Беллочка, на честь одеської господині, яка його придумала фактично з нічого, як справжня жінка)
21
Мульйонерша• 04 августа в 23:27
Ответ дляЛюблю джаз
Дід був завбазою імпорту, баба директор ресторану Супутник. Їли все що хотіли і не хотіли
А що було найоригінальніше? Або що таки вразило?
Не пью, не курю• 04 августа в 23:28
Ответ дляЛюбимаЯНЬ
Щось не знаю, що то за салат « білочка».
Як фарш готуєте на вафлі ?
Як фарш готуєте на вафлі ?
Еврейский салат его ещё называли. Очень вкусно. Можно вместо плавленного, твердый натирать.
12
ЛюбимаЯНЬ• 04 августа в 23:28
Ответ дляНе пью, не курю
Еврейский салат его ещё называли. Очень вкусно. Можно вместо плавленного, твердый натирать.
Дякую
Маю натхнення• 04 августа в 23:28
У мами було універсальне тісто: вода, олія, сіль, трохи цукру, борошно. І от вона заспіль робила пироги на весь протвень. Ділила тісто на 2 частини, клала перший пласт, потім начінку, потім зверху пласт, защіпувала і тикала вилкою) а як вже було готове, то бігом мазала куском масла зверху і накривала бумагою.
Начінки були різні: 1) картопля кубиками і сало з проріззю, типу бекону, піджарене з цибулею, все перемішувала , соль перець, замість сала іноді кусочки м´яса, 2) терла гарбуз і пересмажувала з цибулею, сіль перець ( доречі смачно), або капуста пожарена з цибулею і морквою з томатом. З солодкого: терті яблука з цукром, любі ягоди, груші, сливи. Що було. Ці пироги подавалися до супу, щоб було ситніше мабудь, ну і щоб не пили сам чай були завжди солодкі оці пироги.
Але це не довго ми так бідували. Декілька місяців. Батько знайшов роботу, де непогано платили, і впринципі їжі гарної було багато, то ми з сестрою водили друзів, щоб пригостити смачним.
Начінки були різні: 1) картопля кубиками і сало з проріззю, типу бекону, піджарене з цибулею, все перемішувала , соль перець, замість сала іноді кусочки м´яса, 2) терла гарбуз і пересмажувала з цибулею, сіль перець ( доречі смачно), або капуста пожарена з цибулею і морквою з томатом. З солодкого: терті яблука з цукром, любі ягоди, груші, сливи. Що було. Ці пироги подавалися до супу, щоб було ситніше мабудь, ну і щоб не пили сам чай були завжди солодкі оці пироги.
Але це не довго ми так бідували. Декілька місяців. Батько знайшов роботу, де непогано платили, і впринципі їжі гарної було багато, то ми з сестрою водили друзів, щоб пригостити смачним.
9
Котомафия• 04 августа в 23:28
Ответ дляТарабарщина
Теж її згадала, намагалась дописати в свій пост, але не встигла) так, понтова страва була, по суті - форшмак)
Ну почти форшмак тоже иногда делали, с яблоком. Но он у нас считался не праздничным блюдом почему-то. А икра на новый год))
Мульйонерша• 04 августа в 23:30
Ответ дляТарабарщина
Я багато чого люблю і досі готую.
І Беллочку, і грінки з шпротами і лимоном, і грінки з рибною консервою, сиром, яйцями, маринованою цибулею та майонезом, і бублики з фаршем, і гречаники в свинячій сітці, і вафлі з фаршем, і всякі Шуби, Мімози, Олів´є, і буряк з часником і чорносливом, і чорнослив з горіхами і згущонкою...
Є, звісно, деякі страви з 90-х, про які згадую, здригаючись, і ніколи в житті готувати не буду.
Колись пригощали котлетами з тюльки, салатом з мівіни з майонезом, лінивими біляшами з приправою Мівіна - фу фу.
І Беллочку, і грінки з шпротами і лимоном, і грінки з рибною консервою, сиром, яйцями, маринованою цибулею та майонезом, і бублики з фаршем, і гречаники в свинячій сітці, і вафлі з фаршем, і всякі Шуби, Мімози, Олів´є, і буряк з часником і чорносливом, і чорнослив з горіхами і згущонкою...
Є, звісно, деякі страви з 90-х, про які згадую, здригаючись, і ніколи в житті готувати не буду.
Колись пригощали котлетами з тюльки, салатом з мівіни з майонезом, лінивими біляшами з приправою Мівіна - фу фу.
Во-во, ці ліниві біляші - ´Смерть підшлунковій´. Але співвідношення ціна/нажористість було найкраще )))
2
Файна_зупка• 04 августа в 23:30
Ответ дляКонфиденциальность
нет там никакого рецепта, плавленый сыр с чесноком и яйцом перекрученые.
А давно он белочкой стал? У нас называли его ’еврейский’. Сейчас - ’намазка’ для бутербродов. Про белочку впервые слышу
4
11
Маю натхнення• 04 августа в 23:30
Ответ дляКонфиденциальность
без понятия
у меня дома это всегда называли намазкой из плавленого сырка.
у меня дома это всегда называли намазкой из плавленого сырка.
Цей салат був в ресторвнах навіть , і дійсно звався Білочкою в ссср))
2
Тарабарщина• 04 августа в 23:31
Ответ дляЛюбимаЯНЬ
Щось не знаю, що то за салат « білочка».
Як фарш готуєте на вафлі ?
Як фарш готуєте на вафлі ?
Він не білочка, а Беллочка. Сир, часник, яйця, майонез. І на хрумку грінку... краса)
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
14
ЛюбимаЯНЬ• 04 августа в 23:33
Ответ дляТарабарщина
Він не білочка, а Беллочка. Сир, часник, яйця, майонез. І на хрумку грінку... краса)
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
Просто фарш, сіль, спеції, яйце. На вафельку ложку фаршу, другою вафлею накрила, в збите яйце макнула - і на сковорідку.
Дякую. Захотілося спробувати, спробую
Не пью, не курю• 04 августа в 23:33
Ответ дляКонфиденциальность
а конфеты из детской сухой смеси Малютка кто делал?
Мы) а ещё мы подростками ее пачками просто так ели) А кто в детстве покупал в аптеке пертусин и пектусин?? Ох мы частенько бывало таким сладеньким себя баловали))
2
2
5
Конфиденциальность• 04 августа в 23:33
Ответ дляНе пью, не курю
Мы) а ещё мы подростками ее пачками просто так ели) А кто в детстве покупал в аптеке пертусин и пектусин?? Ох мы частенько бывало таким сладеньким себя баловали))
я помню, как бабушка моя попробовала пепси и такая - тьху...как пертуссин
14
Вподобайден• 04 августа в 23:34
Ответ дляКотомафия
Красную икру из селёдки, морковки и плавленного сырка.
и сейчас эту намазку люблю.
7
Мию чакри щоденно• 04 августа в 23:34
Ответ дляНе пью, не курю
Мы) а ещё мы подростками ее пачками просто так ели) А кто в детстве покупал в аптеке пертусин и пектусин?? Ох мы частенько бывало таким сладеньким себя баловали))
Такого не купували. Пам´ятаю лише аскорбінову кислоту, гематоген і м´ятні таблетки.
6
Кидстаффовка• 04 августа в 23:34
І з голодухи всі консервували все, шо попадалося в поле зору, горами, відрами, варення огроменними банками, всякі салати, з рисом/без рису, компотів мільйон, тонни цукру, зелені помідори, кабачки мариновані, кабачки ’ананаси’, всяке вариво смачне і ні - все, шо б могло допомогти потім перезимувати. Консервація була не для душі, а, як казала бабуся, ’щоб кашу чимсь пропхнуть’ - все це дуже сумно і багатьох травмував цей печальний досвід в дитинстві так, що їх відвернуло від консервації на все життя)) Зараз закриваю тільки те, що хочу, що смачно мені, в маленьких красивих баночках, для душі, а не щоб вижити
1
29
Маю натхнення• 04 августа в 23:35
Ответ дляКонфиденциальность
а конфеты из детской сухой смеси Малютка кто делал?
Мама робила)) і муравейник з кукурузних паличок. Як вона ті палички умудрялась зі згущенкою перемішати, щоб вони не пом´ялися, хз))
Не пью, не курю• 04 августа в 23:35
Ответ дляКонфиденциальность
я помню, как бабушка моя попробовала пепси и такая - тьху...как пертуссин
Блин, не догадались этот пертусин в автоматах минералкой за 1коп разбавлять!)) реально ж кола)
БоВжеВільна• 04 августа в 23:36
Ответ дляНе пью, не курю
Еврейский салат его ещё называли. Очень вкусно. Можно вместо плавленного, твердый натирать.
О, пояснили, а то белочка какая-то
2
1
Мульйонерша• 04 августа в 23:38
В скрутні часи мама купляла легені, відварювала, молола і з зажареною цибулею робила фарш на пироги. Дорожче, але смачніше був фарш з м´яса з живота гов´яжего. Мабуть, це гов´яжа підчеревина? Її було складно знайти.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
Багато мілкої риби сорту ´Котяча радість´ довго тушкувалася з цибулею, під кінець додавалися 100 г. копченої тюльки для смаку.
5
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Назад Комментарии к ответу