Мааарковная• 21 апреля в 18:24
А коли і чому була змінена форма пасочок?
Думаю, ні для кого не секрет, що раніше Великодня паска виглядала більше як коровай, а не так, якою її звикли бачити ми.
Хто знає коли саме вона була аж так видозмінена і чому?
Хто знає коли саме вона була аж так видозмінена і чому?
1
5
7
В моїй хаті моя правда• 21 апреля в 18:25
Наверное тогда, когда паска стала сдобой, а не хлебом?
7
Хитрушка-чекушка• 21 апреля в 18:26
Для мене це був секрет, я й досі не впевнена, що всюди так було. Моя бабуся 1922 року тільки високу та з білим робила, як і всі в селі. Тільки нещодавно дізналася, що начебто, було по іншому.
120-120-120 (не худею)• 21 апреля в 18:27
2
Я погнала• 21 апреля в 18:27
Автор, а с каких пор украинки стали не плахту носить, а брюки и джинсы?
3
6
Викликаю на дебати• 21 апреля в 18:27
А як Ви уявляєте засунути таку паску в духовку? В мене бабця пекла в печі паски в кастрюлях об´ємом 3 л. І в печі вони вільно стояли То там були паски.
1
120-120-120 (не худею)• 21 апреля в 18:29
А враховуючи, що зараз паски теж вже печуть як паннетоне, як сінабон, роблять м´ясні та суши паски - то через років 30 таких пасок як ми знаємо сьогодні теж може вже не бути :)
8
Ксерокопия ночи• 21 апреля в 18:29
Ответ для120-120-120 (не худею)
Все знає чатик :) але я, чесно кажучи, навіть і не знала, що вона була іншої форми
В моем детстве бабульки много пекли без глазури больше похожие на коровай, с украшениями из теста. Уверенна в селах до сих пор так пекут.
Вообще никакого заговора нет. Люди стали богаче, ингредиенты разнообразнее. То же самое и с кутей на Рождество было. Богатые стали делать из риса со временем. Это был показатель достатка.
Вообще никакого заговора нет. Люди стали богаче, ингредиенты разнообразнее. То же самое и с кутей на Рождество было. Богатые стали делать из риса со временем. Это был показатель достатка.
10
Суцільна зрада• 21 апреля в 18:30
в 60-70 г. Ивано Франковская обл. были формы в виде кроликов
2
1
Ручки-Крючки• 21 апреля в 18:31
Голодомор, война, послевоенный период...не было у людей столько муки, масла, яиц и пр, чтоб караваи печь.
1
Вам телефонограмма• 21 апреля в 18:31
Ответ для120-120-120 (не худею)
Все знає чатик :) але я, чесно кажучи, навіть і не знала, що вона була іншої форми
А как же схожесть с фаллосом? Копайте дальше, иначе пропадает весь прикол праздника весны и зарождения с яйцами и фаллической фигурой.
2
4
120-120-120 (не худею)• 21 апреля в 18:31
Ответ дляКсерокопия ночи
В моем детстве бабульки много пекли без глазури больше похожие на коровай, с украшениями из теста. Уверенна в селах до сих пор так пекут.
Вообще никакого заговора нет. Люди стали богаче, ингредиенты разнообразнее. То же самое и с кутей на Рождество было. Богатые стали делать из риса со временем. Это был показатель достатка.
Вообще никакого заговора нет. Люди стали богаче, ингредиенты разнообразнее. То же самое и с кутей на Рождество было. Богатые стали делать из риса со временем. Это был показатель достатка.
Мої бабусі пекли такі як зараз, але без глазурі, точніше глазур була якась прозора, просто солодкий сироп
1
Хитрушка-чекушка• 21 апреля в 18:32
Ответ дляВам телефонограмма
А как же схожесть с фаллосом? Копайте дальше, иначе пропадает весь прикол праздника весны и зарождения с яйцами и фаллической фигурой.
Ну так, на нашій території жеж був той Перун, тобто саме ця форма є більш автентичною
Цідило правди• 21 апреля в 18:32
Говорят это влияние рашки. Замещение привычных пасок с узором из теста их куличиками.
5
2
1
Залізний кіготь• 21 апреля в 18:32
Думаю, что формавали вручную, а не в формах. И не такие сдобные. Больше как белый хлеб. Потому и как каравай. На вашем фото похоже чем-то на итальянский пасхальный хлеб. Только там еще яйцо в шкурке в середине под тестом крестом.
1
Ручки-Крючки• 21 апреля в 18:32
Ответ для120-120-120 (не худею)
Мої бабусі пекли такі як зараз, але без глазурі, точніше глазур була якась прозора, просто солодкий сироп
у меня свекровь до сих пор такую полупрозрачную глазурь делает, сахарную
4
Залізний кіготь• 21 апреля в 18:34
Кстати, на второй картинке те дальние две паски высокие и с глазурью как сейчас)
2
Вам телефонограмма• 21 апреля в 18:37
Ответ дляХитрушка-чекушка
Ну так, на нашій території жеж був той Перун, тобто саме ця форма є більш автентичною
А как это доказать? Это язычество. Думаете есть с тех пор какие-то записи?
Исходя из того, что написал чатик Советчице выше, то возможно что даже раньше это был просто праздничный сладкий хлеб с украшением сверху и не обязательно это был именно фаллос. Плюс для этого нужна форма.
Исходя из того, что написал чатик Советчице выше, то возможно что даже раньше это был просто праздничный сладкий хлеб с украшением сверху и не обязательно это был именно фаллос. Плюс для этого нужна форма.
1
Вам телефонограмма• 21 апреля в 18:39
Ответ дляЗалізний кіготь
Кстати, на второй картинке те дальние две паски высокие и с глазурью как сейчас)
Только одну в конце увидела.
Бринзолетта• 21 апреля в 18:41
Бабуся пекла в кастрюлях і в 3х літрових консервних банках від томатної пасти. То були і великі, як коровай, і високі і широкі. Ще і в кружках металевих малі робила. І завжди була одна паска зверху прикрашена пташками з тіста і косичкою навкруги. Інші мазала білком з цукром, а з пташками мазала жовтком, поки пекла , щоб блищала. Полтавщина, пеклося все в печі.
2
автор
Мааарковная
• 21 апреля в 18:41
Ответ дляХитрушка-чекушка
Для мене це був секрет, я й досі не впевнена, що всюди так було. Моя бабуся 1922 року тільки високу та з білим робила, як і всі в селі. Тільки нещодавно дізналася, що начебто, було по іншому.
А з якого регіону ця бабуся?
автор
Мааарковная
• 21 апреля в 18:43
Ответ дляЯ погнала
Автор, а с каких пор украинки стали не плахту носить, а брюки и джинсы?
Це якось відповідає на моє питання? Зміни природні, але мене цікаво чим вони були обумовлені.
автор
Мааарковная
• 21 апреля в 18:43
Ответ дляСуцільна зрада
в 60-70 г. Ивано Франковская обл. были формы в виде кроликов
Це мило)
автор
Мааарковная
• 21 апреля в 18:44
Ответ дляЦідило правди
Говорят это влияние рашки. Замещение привычных пасок с узором из теста их куличиками.
А в них і до совка такі були?
Мира всем• 21 апреля в 18:46
Паску як на фото два , моя бабуся пекла до 2021, поки не померла.
Думаю змінили форму на простішу, як і все інше винаходять, щоб полегшити життя. Такі паски важко вгадать кількість цукру, чуть переборщиш - вона лопне зверху і вже хрест - не хрест, а мало цуру, то недобра. Тому й прилумали помадку для солодких смачних пасок, які тріснули зверху
Думаю змінили форму на простішу, як і все інше винаходять, щоб полегшити життя. Такі паски важко вгадать кількість цукру, чуть переборщиш - вона лопне зверху і вже хрест - не хрест, а мало цуру, то недобра. Тому й прилумали помадку для солодких смачних пасок, які тріснули зверху
1
ГейТуда• 21 апреля в 18:47
Ответ дляВам телефонограмма
А как же схожесть с фаллосом? Копайте дальше, иначе пропадает весь прикол праздника весны и зарождения с яйцами и фаллической фигурой.
Про фаллический символ начали в наших краях вещать свидетели Иеговы. У них извращённое воображение. Им надо было опорочить православие и переманить народ в свою секту.
1
3
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу