sovetchitsa
Советчица
Вход Регистрация
Спросить Советую Промо публикация Поиск товара
Настройки
Язык меню: ru ua Шрифт: a a a
Служба поддержки
Вход Регистрация
Правила | Ограничения | Cookies
©2008—2025 Советчица Kidstaff
Советчица - Еда, Кулинария - Мясо, Птица
anonim_2
Кудряшка Сью• 04 сентября 2022

Чи вігідно купляти цілу свиню?

Зараз на ЗУ.
Сосідка запропонувала нам купити у неї цілу свиню, годовану без гормонів, на городині і молоці, її чоловік з зятем її нам все зроблять, нам тільки забрати і щось з ним зробити.
Ідея хороша. Вот думаю частину в камеру кину, частину тушонку і паштет зробимо, сало зтопимо.
Дівчата, хто має в цьому досввд, скажіть вигідно це чи ні? Чоловік каже, що буде багато ввдходів які і не викинути і не використати.
показать весь текст
Результат:
вже голосів: 74
41 (55.41%) Вигідно
18 (24.32%) Не вигідно
15 (20.27%) Інше
38 0
Все фото темыКомментарии автораМои ответы
  • 1
  • 2
noavatar
Zelenkа• 04 сентября 2022
31
Ответ дляМайстерня домашнього текстилю
Ціна питання, і від того плясати. Якщо вартість без різниці, а хочете максимально натурпродукт, то звісно брати. Але оте вигодуване на молоці насторожує.
То просто свиня на помиях, натурпродукт))
Щоб виростити з дійсно хорошим салом, треба спеціальне вигодовування. Просто хочуть міським лохам втюхати типу натуральне, таке часто буває
heart 1
anonim_159
Ростки жимолости• 04 сентября 2022
32
У мене знайома один час купувала, але на третій туші зупинилась. Морозильна камера забита кістками на борщ, — стільки борщу їм за два роки не наварити.

Салом посала всіх пригощати, бо було багато прямо в банках у погребі.

Перейшла на купівлю тих частин, що потрібно по потребах.
heart 1
anonim_6
Заставляличка• 04 сентября 2022
33
Жива вага зараз в районі 100грн./кг.
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.

Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
heart 1
anonim_2
автор Кудряшка Сью • 04 сентября 2022
34
Ответ дляЗаставляличка
Жива вага зараз в районі 100грн./кг.
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.

Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
Ой, дуже дуже дякую за такий чудовий інформативний коментар.
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
anonim_73
Царевна_несушка• 05 сентября 2022
35
Ответ дляБолтушка Му
Голову свиньи на что то используют, я видела в продаже.
Паштет, зельц, колбаса.
anonim_73
Царевна_несушка• 05 сентября 2022
36
Ответ дляКудряшка Сью
Ой, дуже дуже дякую за такий чудовий інформативний коментар.
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
Чистого м’якушу 1/4, а то і 1/5, домашня свинина дуже жирна, і переробки не на один день. М’ясо після забою і розділу, має остигнути та обсохнути на тканині, і ні в якому разі не накривати целофаном! Звісно же приміщення має бут без комах(мух)
anonim_130
Купипупсичек• 05 сентября 2022
37
Ответ дляКозяка-маляка
У нас у бабули всегда были свиньи, какие там отходы? Кишки для колбасы, копыта, кости и тд всё в морозилку, голову обрезают и так же делают салтисоны и тд...
То люди не умеют разделывать, а кровянка и тд..
Тю, просто это надо делать уметь
Если вам всё разберут, то в чем вопрос? Я бы купила, в морозилку и пусть будет, сала накрутить, другое перетопить
я тоже думаю, кожу зачем снимать? разве она не с салом вместе продается? уши разве не продают, на холодец, даже корейцы делают маринованные ушки свинные. и из копыт холодцы как раз и варят
anonim_149
Козяка-маляка• 05 сентября 2022
38
Ответ дляКупипупсичек
я тоже думаю, кожу зачем снимать? разве она не с салом вместе продается? уши разве не продают, на холодец, даже корейцы делают маринованные ушки свинные. и из копыт холодцы как раз и варят
Свинья 100 все идет в еду
  • 1
  • 2
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта

Похожие темы:

Ще з цiкавого


Популярные вопросы!

Сегодня Вчера 7 дней 30 дней

ещё

Сейчас читают!

Благотворительность!

Назад Комментарии к ответу

О нас | Служба Поддержки | Помощь

Правила | Ограничения | Cookies ©2008—2025 Советчица Kidstaff