Кудряшка Сью• 04 сентября 2022
Чи вігідно купляти цілу свиню?
Зараз на ЗУ.
Сосідка запропонувала нам купити у неї цілу свиню, годовану без гормонів, на городині і молоці, її чоловік з зятем її нам все зроблять, нам тільки забрати і щось з ним зробити.
Ідея хороша. Вот думаю частину в камеру кину, частину тушонку і паштет зробимо, сало зтопимо.
Дівчата, хто має в цьому досввд, скажіть вигідно це чи ні? Чоловік каже, що буде багато ввдходів які і не викинути і не використати.
Сосідка запропонувала нам купити у неї цілу свиню, годовану без гормонів, на городині і молоці, її чоловік з зятем її нам все зроблять, нам тільки забрати і щось з ним зробити.
Ідея хороша. Вот думаю частину в камеру кину, частину тушонку і паштет зробимо, сало зтопимо.
Дівчата, хто має в цьому досввд, скажіть вигідно це чи ні? Чоловік каже, що буде багато ввдходів які і не викинути і не використати.
показать весь текст
Результат:
вже голосів:
74
41 (55.41%)
Вигідно
18 (24.32%)
Не вигідно
15 (20.27%)
Інше
Ответ дляМайстерня домашнього текстилю
Ціна питання, і від того плясати. Якщо вартість без різниці, а хочете максимально натурпродукт, то звісно брати. Але оте вигодуване на молоці насторожує.
То просто свиня на помиях, натурпродукт))
Щоб виростити з дійсно хорошим салом, треба спеціальне вигодовування. Просто хочуть міським лохам втюхати типу натуральне, таке часто буває
Щоб виростити з дійсно хорошим салом, треба спеціальне вигодовування. Просто хочуть міським лохам втюхати типу натуральне, таке часто буває
1
Ростки жимолости• 04 сентября 2022
У мене знайома один час купувала, але на третій туші зупинилась. Морозильна камера забита кістками на борщ, — стільки борщу їм за два роки не наварити.
Салом посала всіх пригощати, бо було багато прямо в банках у погребі.
Перейшла на купівлю тих частин, що потрібно по потребах.
Салом посала всіх пригощати, бо було багато прямо в банках у погребі.
Перейшла на купівлю тих частин, що потрібно по потребах.
1
Заставляличка• 04 сентября 2022
Жива вага зараз в районі 100грн./кг.
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.
Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.
Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
1
автор
Кудряшка Сью
• 04 сентября 2022
Ответ дляЗаставляличка
Жива вага зараз в районі 100грн./кг.
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.
Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
Сала буде багатенько, +/- третина ваги.
Голова - сальтисон.
Ноги - рулька, холодець.
Кишки - домашня і кров´янка, тільки кров зібрати треба. А якщо не вийде - начиніть товсті кишки гречкою з вареною печінкою (ну і цибулька смажена, спеції, яйця обов´язково, бо не так як кров купи тримає). Це дуже смачно! І можна морозити на відміну від кров´янки.
Нутрощі (легені, серце, печінка) - прекрасна начинка на пиріжки чи налисники. Тільки сирим морозити. Або додати голову і закрити паштет. З нормальної голови + нутрощі виходить в районі 20 півлітрових банок.
Внутрішній жир - перетопити.
З сітки - давчата вище писали: гречаники, рулети з паштету печінкового (дуже добра штука)
М´ясо - чи заморозити порційно, чи тушонку зробити.
Те ж саме і з салом - або в морозилку, або в бутлі з сіллю. Чи здайте на копчення - набагато швидше з´їсте і не буде займати місце в морозилці.
Ех, мені б зараз свинку готову, я б відірвалася)))
Ой, дуже дуже дякую за такий чудовий інформативний коментар.
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
Царевна_несушка• 05 сентября 2022
Ответ дляБолтушка Му
Голову свиньи на что то используют, я видела в продаже.
Паштет, зельц, колбаса.
Царевна_несушка• 05 сентября 2022
Ответ дляКудряшка Сью
Ой, дуже дуже дякую за такий чудовий інформативний коментар.
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
Я зараз купую постійно лопатку тут у мясника, у якого мясо також дуєе хороше по 140 грн. Так вот задумалась чи варто тоді свиню по живій вазі 100 грн.
Ми сало їмо, но мяса набагато біль. Я на тиждень беру 3 кг лопатки і 1 кг сала.
А якщо з живої ваги третина сала, ноги, голова... то скільки м´яса виходить можете сказати?
Чистого м’якушу 1/4, а то і 1/5, домашня свинина дуже жирна, і переробки не на один день. М’ясо після забою і розділу, має остигнути та обсохнути на тканині, і ні в якому разі не накривати целофаном! Звісно же приміщення має бут без комах(мух)
Купипупсичек• 05 сентября 2022
Ответ дляКозяка-маляка
У нас у бабули всегда были свиньи, какие там отходы? Кишки для колбасы, копыта, кости и тд всё в морозилку, голову обрезают и так же делают салтисоны и тд...
То люди не умеют разделывать, а кровянка и тд..
Тю, просто это надо делать уметь
Если вам всё разберут, то в чем вопрос? Я бы купила, в морозилку и пусть будет, сала накрутить, другое перетопить
То люди не умеют разделывать, а кровянка и тд..
Тю, просто это надо делать уметь
Если вам всё разберут, то в чем вопрос? Я бы купила, в морозилку и пусть будет, сала накрутить, другое перетопить
я тоже думаю, кожу зачем снимать? разве она не с салом вместе продается? уши разве не продают, на холодец, даже корейцы делают маринованные ушки свинные. и из копыт холодцы как раз и варят
Козяка-маляка• 05 сентября 2022
Ответ дляКупипупсичек
я тоже думаю, кожу зачем снимать? разве она не с салом вместе продается? уши разве не продают, на холодец, даже корейцы делают маринованные ушки свинные. и из копыт холодцы как раз и варят
Свинья 100 все идет в еду
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу