ЗаведУющая• 25 января в 19:04
Погано готує - що це значить для вас?
Поділіться думками. Особисто для мене «погано готує» це страви несвіжі, сирі, пересмажені, пересолені тощо, тобто коли продукти зіпсовані, неправильне зберігання чи готовка. Але якщо людина готує гречку замість жульєна, млинці замість макарон (десерт) чи тірамісу, салат огірок+помідор+зелень чи грецький замість олівʼє чи шуби, то це скоріше не про те, що погано готує, а про те, що, можливо, часу нема. Якщо у вільний час не навчається новим рецептам, хіба це свідчить про те, що людина погано готує? Виникла суперечка у колі колег, тому хочу почути інші думки. Напишіть, якої ви думки. Дякую.
показать весь текст
6
3
3
Мадам Подлинник• 25 января в 19:20
Ответ дляЗаведУющая
Оце я про те ж. Якщо хтось готує швидко, можливо, одноманітно, але свіже. Хіба це погано? Ну як не випікає людина домашні торти, не дивує новими рецептами, то хіба це погано?
Ви так гостро реагуєте, бо готуєте прості страви і не згодні з думкою інших?) вашій сімʼї подобається?) ну це головне. Завжди були, є і будуть люди, які будуть міркувати інакше. Мають право.
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
Железобетон• 25 января в 19:21
Ответ дляЛика-прилипка
Погано готує – це коли не смачно
Тако ї ж думки
Топтунша• 25 января в 19:24
Плохо готовит- это значит. невкусно, те речь не в сложных блюдах, а все невкусно
автор
ЗаведУющая
• 25 января в 19:25
Ответ дляSo_so
Это работающие женщины у Вас соревнуются, кто на выходных рецепты учит, а кто нет?
Скоріше закидон такий в розмові був, який переріс в дискусію. Я розумію, що для когось готування та вивчення нових страв може бути способом відпочинку, розслаблення, навіть оригінальності, наприклад, оригінально приготувати тістечка-макарон. Ну це ж не означає, що всі інші погано готують. Ну це для мене не означає. У мене бздик, щоб їжа була свіжа. Саме тому я не можу, наприклад, брати домашні торти на замовлення в майстра з інтернету. Це суто мій бздик, мабуть. Нічого проти майстрів не маю. Тому тему створила, щоб ще відповіді почитати, різнобічні.
Вероятненько• 25 января в 19:26
Ответ дляВиправлялочка
Для мене погано - це рис відварити або макарони так, що злипатись будуть )))) Або салат з твердої капусти - не пом´яти капусту, щоб м´яка стала. Для мене погано це не про складність страв, а про не смачні страви, як, наприклад, гречка переварена з купою води ))))
Я с вами согласна 👍
Вы прям все перечислили о чем я подумала
Вы прям все перечислили о чем я подумала
автор
ЗаведУющая
• 25 января в 19:28
Ответ дляСтрекозей
не готовлю. Зарабатываю на красную рыбу для бутербродов и свежие овощи. А вы старайтесь лучше, а то вдруг кто то скажет, что плохо приготовили))
Обожнюю такі відповіді. Ви про шампусік Крістал забули та вид на озеро Комо. Ех, де мої 18 років. Щойно фото молодої Мелани Трамп подивилась, навіть засмутилась трохи, не на ту я вчилась:-)
1
ГейСюда• 25 января в 19:28
Якщо грецкий салат замість шуби чи оливʼє це значить людина здоровіша.
Привикли ваажати чим жирніше накритий стіл-тим людина хазяйновитіша та багатша. А раніше вважалося чим товстіша,тим багатша.
А по темі погано готує це коли комбінує продукти які між собою совсім не комбінуються. Або готує все шкідливе. То теж можна віднести до «погано готує». Бо зажарити що небуть та закидати приправами що аж смаку тих інгредієнтів не чуть може й школяр.
Привикли ваажати чим жирніше накритий стіл-тим людина хазяйновитіша та багатша. А раніше вважалося чим товстіша,тим багатша.
А по темі погано готує це коли комбінує продукти які між собою совсім не комбінуються. Або готує все шкідливе. То теж можна віднести до «погано готує». Бо зажарити що небуть та закидати приправами що аж смаку тих інгредієнтів не чуть може й школяр.
2
Та_все_ок_будет• 25 января в 19:29
Погано = несмачно.
Щоб було смачно треба з розумом підібрати продукти і (головне) розрахувати їх пропорції, знати що з чим можна поєднати, а з чого вийде тошніловка (наприклад, в салат покласти і солоні огіркі, і свіжі одночасно).
А просто гречка з мяском це може буди дуже добре теж. Багато хто її може тупо спалити, чи не доварати і т.д.
Щоб було смачно треба з розумом підібрати продукти і (головне) розрахувати їх пропорції, знати що з чим можна поєднати, а з чого вийде тошніловка (наприклад, в салат покласти і солоні огіркі, і свіжі одночасно).
А просто гречка з мяском це може буди дуже добре теж. Багато хто її може тупо спалити, чи не доварати і т.д.
3
Стрекозей• 25 января в 19:30
Ответ дляЗаведУющая
Обожнюю такі відповіді. Ви про шампусік Крістал забули та вид на озеро Комо. Ех, де мої 18 років. Щойно фото молодої Мелани Трамп подивилась, навіть засмутилась трохи, не на ту я вчилась:-)
ну, то розібрались там з грецьким? і про навчання рецептам у вільний час? ох, насмішили. Чому там навчатися? відкрив рецепт та приготував.
Сиджу тихенько• 25 января в 19:31
Это когда моего ребенка угостили пирожком, а он вышел и говори, можно я выплюну его, не могу прожевать
2
2
Без образів• 25 января в 19:32
Я не готовлю часами.Мое приготовление от силы -час.Гречка,борщ на воде,суп,картошка в мундирах или пюре или в мультипечи, мясо на гриле или мультипечь. Никаких сложных блюд,нет у меня желания на жратву тратить столько времени.Торты на дни рождения,никаких каждый день печеного.Сын выготавливает такое,что я за 48 лет ни разу не готовила.Какие-то заморочки с мясом,пиццы,пироги сложные,салаты навороченные.Каждому свое.Я готовлю вкусно,но не изысканно.
2
автор
ЗаведУющая
• 25 января в 19:33
Ответ дляМадам Подлинник
Ви так гостро реагуєте, бо готуєте прості страви і не згодні з думкою інших?) вашій сімʼї подобається?) ну це головне. Завжди були, є і будуть люди, які будуть міркувати інакше. Мають право.
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
Не те щоб гостро. Скоріше я здивована, що в сучасному світі можуть виникати такі дискусії та навіть зауваження. Плюс завжди є альтернатива замовити готові страви. В мене пунктик, щоб страва була свіжа, тому доволі складно їсти чужі страви чи в малознайомих людей. Але знов-таки, хіба прості страви або відсутність тяжіння до опанування нових рецептів, це ознака, що людина погано готує? Для мене ні. Для мене це ознака, що людина не цікавиться кулінарією.
Не любовница• 25 января в 19:33
Ну, объективно плохо готовить - это нарушать все мыслимые технологические стандарты - способ обработки ингредиентов (не зажарить лук, а просто кинуть его в суп, отвратительно), время готовки, пропорции, температуру - рис тоже можно приготовить ужасно, если залить полную кастрюлю воды, забыть соль и кипятить час на сильном огне.
Странные сочетания - отдельная тема, кому-то ок оливье с яблоком, а для меня это плохое оливье. Это уже субъективные моменты.
Странные сочетания - отдельная тема, кому-то ок оливье с яблоком, а для меня это плохое оливье. Это уже субъективные моменты.
автор
ЗаведУющая
• 25 января в 19:34
Ответ дляМадам Подлинник
Ви так гостро реагуєте, бо готуєте прості страви і не згодні з думкою інших?) вашій сімʼї подобається?) ну це головне. Завжди були, є і будуть люди, які будуть міркувати інакше. Мають право.
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
От у мене, наприклад, є родичка, яка нічого не готує окрім каш і яєць( варені, смажені, омлет).от серйозно. Ні суп, ні борщ, ні картоплю, мʼясо не запікається, рибу теж, про котлети якісь мовчу. Чи назвали б Ви її приготування хорошим?)
Якщо ваша родичка гарно готує ті страви, що опанувала, то чомусь ні? Так, назвала б. Одноманітний раціон - так, можливо. Але це ж інше. Це ж не про «погане приготування».
1
автор
ЗаведУющая
• 25 января в 19:36
Ответ дляСтрекозей
ну, то розібрались там з грецьким? і про навчання рецептам у вільний час? ох, насмішили. Чому там навчатися? відкрив рецепт та приготував.
Спробуйте макарон. Я навіть рецепт стомилась читати. А кума вміє це пекти, ще й продавати:-)
1
Там все розмивчато• 25 января в 19:43
Ответ дляФруктЕщеТот
Погано готує- це коли не смачно. Не беремо до уваги, коли хтось просто не любить конкретний продукт. От навіть та сама гречка, хтось готує її смачно, вона розсипчаста і тд, а хтось зварить так, що це розварена несмачна каша. От друга погано готує
Я гречку раніше варила розсипчасту. А коли порадили як варити розварену - 3 ст.води на стакан гречки - сподобалось більше, тільки так і варю тепер. А комусь це не смачно.
Работать надо• 25 января в 19:51
Я не зустрічала людей, які погано готують. Є такі, що готують, а є такі, які ’ виготОвлюють’. Якщо я варю макарони, гречку, картоплю і котлети, то це не означає, що я погано готую, просто не заморочуюсь, чим набити свого шлунка. А є такі, як в МастерШеф, заморочуються всякими соусами, приправами і витребеньками, то це просто вони люблять виготОвлювати. Для багатьох жінок їжа- не на п´єдесталі, щоб їй поклонятися, а просто, щоб поїсти.
2
Дама с собачкой• 25 января в 19:53
Ответ дляРаботать надо
Я не зустрічала людей, які погано готують. Є такі, що готують, а є такі, які ’ виготОвлюють’. Якщо я варю макарони, гречку, картоплю і котлети, то це не означає, що я погано готую, просто не заморочуюсь, чим набити свого шлунка. А є такі, як в МастерШеф, заморочуються всякими соусами, приправами і витребеньками, то це просто вони люблять виготОвлювати. Для багатьох жінок їжа- не на п´єдесталі, щоб їй поклонятися, а просто, щоб поїсти.
а мне почти у всех невкусно, за исключением очень малого количества домохозяйств, так скажем. вкусно готовит моя свекровь, очень вкусно готовили обе бабушки (ну это свои, тут понятно, хотя например мама моя не умеет готовить, такое шопопало стряпает), ну и еще пару домов могу вспомнить, где могу есть. у всех остальных - корм, а не еда.
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:05
Моя мама погано готувала, практично все. Купувала продукти преміум, вибирати вміла, частину псувала... Готувати не любила зовсім.наприклад намішає млинців на 2 л молока а вони прилипають і вона біситься аж поки я зі школи не прийду... І то не разово, а завжди так. Не знаю чому. Руки не стояли чи шо
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:07
Ответ дляДама с собачкой
а мне почти у всех невкусно, за исключением очень малого количества домохозяйств, так скажем. вкусно готовит моя свекровь, очень вкусно готовили обе бабушки (ну это свои, тут понятно, хотя например мама моя не умеет готовить, такое шопопало стряпает), ну и еще пару домов могу вспомнить, где могу есть. у всех остальных - корм, а не еда.
И мне так. Оч редко у кого вкусно. Даже у свекрови мне не вкусно, а чем она старше тем хуже все моется, я вообще не люблю есть не дома.
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:08
Ответ дляРаботать надо
Я не зустрічала людей, які погано готують. Є такі, що готують, а є такі, які ’ виготОвлюють’. Якщо я варю макарони, гречку, картоплю і котлети, то це не означає, що я погано готую, просто не заморочуюсь, чим набити свого шлунка. А є такі, як в МастерШеф, заморочуються всякими соусами, приправами і витребеньками, то це просто вони люблять виготОвлювати. Для багатьох жінок їжа- не на п´єдесталі, щоб їй поклонятися, а просто, щоб поїсти.
Да причем гречка. Речь о сложных блюдах, о борще, мясе, да соус иногда решает. О вкусной и интересной выпечке. И знаете, можно оладьи те же так говняно приготовить и блины, что никто второй не возьмёт а откусаный кусок хочется куда нибудь плюнуть
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:11
Ответ дляТа_все_ок_будет
Погано = несмачно.
Щоб було смачно треба з розумом підібрати продукти і (головне) розрахувати їх пропорції, знати що з чим можна поєднати, а з чого вийде тошніловка (наприклад, в салат покласти і солоні огіркі, і свіжі одночасно).
А просто гречка з мяском це може буди дуже добре теж. Багато хто її може тупо спалити, чи не доварати і т.д.
Щоб було смачно треба з розумом підібрати продукти і (головне) розрахувати їх пропорції, знати що з чим можна поєднати, а з чого вийде тошніловка (наприклад, в салат покласти і солоні огіркі, і свіжі одночасно).
А просто гречка з мяском це може буди дуже добре теж. Багато хто її може тупо спалити, чи не доварати і т.д.
Не тільки. Написала про маму. Купувала м´ясо преміум а борщ ніякий. Чи млинці не могла посмажити, багато чого.
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:13
Ответ дляЗаведУющая
Скоріше закидон такий в розмові був, який переріс в дискусію. Я розумію, що для когось готування та вивчення нових страв може бути способом відпочинку, розслаблення, навіть оригінальності, наприклад, оригінально приготувати тістечка-макарон. Ну це ж не означає, що всі інші погано готують. Ну це для мене не означає. У мене бздик, щоб їжа була свіжа. Саме тому я не можу, наприклад, брати домашні торти на замовлення в майстра з інтернету. Це суто мій бздик, мабуть. Нічого проти майстрів не маю. Тому тему створила, щоб ще відповіді почитати, різнобічні.
Не тільки свіжість. Я не люблю на замовлення, бо знаю як облизують пальці і лопатку. Як нехтують чистотою на кухні. Що ось тут торт, а вчора там два коти і нормально після них ніхто не вимив. Так стряхнцли максимум. Не всі звісно, але як вгадаєш?
Работать надо• 25 января в 20:27
Ответ дляКудлата хмаринка
Да причем гречка. Речь о сложных блюдах, о борще, мясе, да соус иногда решает. О вкусной и интересной выпечке. И знаете, можно оладьи те же так говняно приготовить и блины, что никто второй не возьмёт а откусаный кусок хочется куда нибудь плюнуть
Автор не робила наголос на складних стравах. Стояло питання, чи добре, чи погано готуємо. Я, наприклад, вчора пекла просту бабку з варенням. Але вся сім´я їла і всім смачно. А є торти - як ви пишете цікаві, вичурні, з десятьма операціями - там нагріти, там змішати, там перемазати, те на пару, а те на бані. 3 години часу, але не всі їх мають бажання готувати.
Кудлата хмаринка• 25 января в 20:52
Ответ дляРаботать надо
Автор не робила наголос на складних стравах. Стояло питання, чи добре, чи погано готуємо. Я, наприклад, вчора пекла просту бабку з варенням. Але вся сім´я їла і всім смачно. А є торти - як ви пишете цікаві, вичурні, з десятьма операціями - там нагріти, там змішати, там перемазати, те на пару, а те на бані. 3 години часу, але не всі їх мають бажання готувати.
Такі торти складні (не бісквіт) а саме складні вичурні, мало хто готує часто. На день народження може
Царівна Жабка• 25 января в 20:59
Ответ дляSo_so
Это работающие женщины у Вас соревнуются, кто на выходных рецепты учит, а кто нет?
О, это больше всего меня бесило в женских коллективах ))
Кто больше наготовит и сделает на выходных, а летом - консервация
Кто больше наготовит и сделает на выходных, а летом - консервация
Царівна Жабка• 25 января в 21:02
Ответ дляТам все розмивчато
Я гречку раніше варила розсипчасту. А коли порадили як варити розварену - 3 ст.води на стакан гречки - сподобалось більше, тільки так і варю тепер. А комусь це не смачно.
И мне так больше нравится, она тогда нежнее на вкус
1
Стрекозей• 25 января в 23:37
Ответ дляЗаведУющая
Спробуйте макарон. Я навіть рецепт стомилась читати. А кума вміє це пекти, ще й продавати:-)
ну, якщо у вас соцзмагання, хто краще спече той макарон, то вперед.
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу