Котя_люлю• сегодня в 11:02
Хто пік штолени?
Відлежуються днів 10-14, замотані в пергамент+ пакет+ контейнер. Розгорнула вчора - у деяких пудровий шар вологий. Чому таке могло статися? Пудри багато було, перед замотуванням вони повністю вистигли. Може, хтось щось підкаже
КАПСЛОЧНИЦА• сегодня в 11:09
Я загортаю лише в пергамент, ніякого пакету. І в контейнер не кладу
1
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:13
Ответ дляКАПСЛОЧНИЦА
Я загортаю лише в пергамент, ніякого пакету. І в контейнер не кладу
А як він не засихає?
1
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:15
Ответ дляпу_пугренчик
бо в пакеті зіпрів. Скажіть спасибі,що не зацвів.
Справа в тому, що я печу багато років їх і завжди так роблю, але завжди шубка була суха. Та і як без пакету - через два тижні це буде сухарик, мабуть. Більшість пакують у пакет або фольгу все ж
2
Хлопаю ресницами• сегодня в 11:19
Ответ дляКотя_люлю
Справа в тому, що я печу багато років їх і завжди так роблю, але завжди шубка була суха. Та і як без пакету - через два тижні це буде сухарик, мабуть. Більшість пакують у пакет або фольгу все ж
В пергамент и фольгу, не сохнет, потому что образует корка из сахарной пудры.
4
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:23
Ответ дляХлопаю ресницами
В пергамент и фольгу, не сохнет, потому что образует корка из сахарной пудры.
А чим фольга краще за пакет? Через фольгу так само не дихає
1
Хлопаю ресницами• сегодня в 11:23
Ответ дляКотя_люлю
А чим фольга краще за пакет? Через фольгу так само не дихає
У меня не было потребности об этом думать, заворачиваю все.
1
Стрекозей• сегодня в 11:24
Масло сам штолен мастили? Я мастила маслом і пудра впитала масло, загортала в фольгу
2
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:25
Ответ дляСтрекозей
Масло сам штолен мастили? Я мастила маслом і пудра впитала масло, загортала в фольгу
Та звісно, мастила. Оце думаю, може, багато змастила) Мастила рясно і ще рясніше пудрою. Грішу ще на те, що в кухні лежить, а не в холоді.. не знаю
1
Конфиденциальность• сегодня в 11:27
Жінка, яка нам пече, мотає тільки у пергамент и перев´язує бечівкою.
Зніміть, мабуть кульки. Хай полежать в темному місті без них.
Якщо у вас лежать на балконі, може бути вологість вища, ніж треба.
Покладіть в шафку на кухні.
Зніміть, мабуть кульки. Хай полежать в темному місті без них.
Якщо у вас лежать на балконі, може бути вологість вища, ніж треба.
Покладіть в шафку на кухні.
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:29
Ответ дляКонфиденциальность
Жінка, яка нам пече, мотає тільки у пергамент и перев´язує бечівкою.
Зніміть, мабуть кульки. Хай полежать в темному місті без них.
Якщо у вас лежать на балконі, може бути вологість вища, ніж треба.
Покладіть в шафку на кухні.
Зніміть, мабуть кульки. Хай полежать в темному місті без них.
Якщо у вас лежать на балконі, може бути вологість вища, ніж треба.
Покладіть в шафку на кухні.
Коли я їх дарую, я теж тільки в пергаменті і бечівкою перев´язую, звісно
А лежать так. Ок, познімаю тепер
А лежать так. Ок, познімаю тепер
Конфиденциальность• сегодня в 11:30
Ответ дляКотя_люлю
Справа в тому, що я печу багато років їх і завжди так роблю, але завжди шубка була суха. Та і як без пакету - через два тижні це буде сухарик, мабуть. Більшість пакують у пакет або фольгу все ж
Справжній штолен не може висохнути, як сухар. В ньому забагато здоби, масла та вологи від просочення алкоголем, сухофруктами та цукатами.
Він саме тому і має ’визрівати’ мінімум 3-4 тижні до Різдва, поки в ньому вся волога не стабілізується.
Він саме тому і має ’визрівати’ мінімум 3-4 тижні до Різдва, поки в ньому вся волога не стабілізується.
Ленне-Рейма• сегодня в 11:36
Ответ дляКотя_люлю
Коли я їх дарую, я теж тільки в пергаменті і бечівкою перев´язую, звісно
А лежать так. Ок, познімаю тепер
А лежать так. Ок, познімаю тепер
автор, а расскажите плиз, что это за лакомство? впервые вижу столько тем на советчице про них. и вообще впервые слышу....
2
Ленне-Рейма• сегодня в 11:37
Ответ дляКонфиденциальность
Справжній штолен не може висохнути, як сухар. В ньому забагато здоби, масла та вологи від просочення алкоголем, сухофруктами та цукатами.
Він саме тому і має ’визрівати’ мінімум 3-4 тижні до Різдва, поки в ньому вся волога не стабілізується.
Він саме тому і має ’визрівати’ мінімум 3-4 тижні до Різдва, поки в ньому вся волога не стабілізується.
ничего себе....
Ленне-Рейма• сегодня в 11:40
ага... почитала...гугл говорит, что это немецкое лакомство. поэтому, видимо, раньше не было тем про него
2
КАПСЛОЧНИЦА• сегодня в 11:41
Ответ дляКотя_люлю
А як він не засихає?
Ні, все нормально, але я загортаю у декілька шарів
КАПСЛОЧНИЦА• сегодня в 11:42
Ответ дляКотя_люлю
Справа в тому, що я печу багато років їх і завжди так роблю, але завжди шубка була суха. Та і як без пакету - через два тижні це буде сухарик, мабуть. Більшість пакують у пакет або фольгу все ж
В мене лежить 10 днів максимум, не встигає засохнути
автор
Котя_люлю
• сегодня в 11:43
Ответ дляЛенне-Рейма
ага... почитала...гугл говорит, что это немецкое лакомство. поэтому, видимо, раньше не было тем про него
Ну, тем дійсно щось цьогоріч багатенько про нього, ви праві
Я в Україні , якщо що)) Я печу всім на подарунки років 8 його щороку, а в цей раз щось, бачите, моментики є) Він реально смачний і на подарунки класно йде
Я в Україні , якщо що)) Я печу всім на подарунки років 8 його щороку, а в цей раз щось, бачите, моментики є) Він реально смачний і на подарунки класно йде
Санька-4b93• сегодня в 11:46
Ответ дляКотя_люлю
Та звісно, мастила. Оце думаю, може, багато змастила) Мастила рясно і ще рясніше пудрою. Грішу ще на те, що в кухні лежить, а не в холоді.. не знаю
Правильно грешите. В холодном месте масло с пудрой берутся коркой. А в тепле тают.
Я в этом году тоже разрезала штоллены не сразу из холодильника, а полежавшие в тепле, корка была потекшая.
Я в этом году тоже разрезала штоллены не сразу из холодильника, а полежавшие в тепле, корка была потекшая.
1
всегдаДаДа• сегодня в 11:58
Подскажите кто печет штолены какие они должны быть когда вылежатся. У меня получается плотный, ароматный не мягкий, но и не сухарь. Пекла в начале декабря. Интересно каким он должен быть?
1
автор
Котя_люлю
• сегодня в 12:03
Ответ длявсегдаДаДа
Подскажите кто печет штолены какие они должны быть когда вылежатся. У меня получается плотный, ароматный не мягкий, но и не сухарь. Пекла в начале декабря. Интересно каким он должен быть?
Отакий і є) Вилежаний він і є щільної консистенції
А у нас макарошки• сегодня в 12:07
Ответ длявсегдаДаДа
Подскажите кто печет штолены какие они должны быть когда вылежатся. У меня получается плотный, ароматный не мягкий, но и не сухарь. Пекла в начале декабря. Интересно каким он должен быть?
Я тоже пекла в начале декабря, и сразу после выпечки мне понравился намного больше, чем после выдержки (позавчера порезали). Вообще не вижу смысла печь заранее. Такая себе полежавшая сладкая булка. Никакого особенного аромата и вкуса он не приобрел. Да и откуда, по логике, ему взяться? А свежий был просто огонь, очень вкусный.
3
1
автор
Котя_люлю
• сегодня в 12:10
Ответ дляА у нас макарошки
Я тоже пекла в начале декабря, и сразу после выпечки мне понравился намного больше, чем после выдержки (позавчера порезали). Вообще не вижу смысла печь заранее. Такая себе полежавшая сладкая булка. Никакого особенного аромата и вкуса он не приобрел. Да и откуда, по логике, ему взяться? А свежий был просто огонь, очень вкусный.
У мене є подруга, вона теж пече їх, то вона любить тільки свіжий або днів 3-5, не більше - їй так смачніше.
автор
Котя_люлю
• сегодня в 12:11
Ответ дляА у нас макарошки
Я тоже пекла в начале декабря, и сразу после выпечки мне понравился намного больше, чем после выдержки (позавчера порезали). Вообще не вижу смысла печь заранее. Такая себе полежавшая сладкая булка. Никакого особенного аромата и вкуса он не приобрел. Да и откуда, по логике, ему взяться? А свежий был просто огонь, очень вкусный.
Так теж можна - паски ж ми їмо зразу) Тільки я б в такому випадку не робила такий аж шар пудри
А у нас макарошки• сегодня в 13:39
Ответ дляКотя_люлю
Так теж можна - паски ж ми їмо зразу) Тільки я б в такому випадку не робила такий аж шар пудри
Ну вот я для себя тоже решила не морочиться с выдержкой в следующий раз.
1
КоролеВешна• сегодня в 14:27
ми витримуємо штолени довго, буває, що й більше місяця, це зовсім-зовсім інший смак і текстура, ніж в свіжій випічці, він не дуже і на тістяний виріб схожий, навіть горіхи в ньому міняються, робляться м´які і масні, як шматочки сиру, а зберігаємо штолени загорнутими в товсті рушники поверх фольги
автор
Котя_люлю
• сегодня в 14:55
Ответ дляhrystia
А доя чого в контейнер? Я тільки в пергамент загортала.
Ну а як, просто на полицю покласти? Якось не те. Печиво чи пряники (та все, в принципі) ми ж у чомусь зберігаємо: коробка, контейнер, скляна, жестяна банка і тд). Склала у великий контейнер (точніше, тортовницю) - так же зручніше і запахи не вивітрюються
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу