ЗавЛабСнаб• 03 сентября в 05:51
А є тут хтось, хто не консервує нічого?
Читаю тему про консервацію і стало цікаво скільки родин цим займаються і який в цьому сенс?В моїй родині такої традиції не було і я не зовсім розумію навіщо це, якщо вітаміни не зберігаються і взимку можна їсти і заморожене щось.
показать весь текст
58
1
31
1
ОхиИВздохи• 03 сентября в 13:35
Ответ дляПетриківна
В таком случае и сушка и вяление и заморозка туда же.
Люди, я вам соврала, я консервирую
Люди, я вам соврала, я консервирую
Конечно туда же.
Смех ваш совершенно не понятен
Смех ваш совершенно не понятен
1
Петриківна• 03 сентября в 13:37
Ответ дляОхиИВздохи
Конечно туда же.
Смех ваш совершенно не понятен
Смех ваш совершенно не понятен
Просто все всё поняли, а вы любите к словам придираться.
ОхиИВздохи• 03 сентября в 13:39
Ответ дляПетриківна
Просто все всё поняли, а вы любите к словам придираться.
Здесь только особо одарённые выделяют в консервацию только маринование с уксусом.
Всем осиальным и так понятно, что консервация- это сохранение разными способами
Всем осиальным и так понятно, что консервация- это сохранение разными способами
1
1
Амелі на мілені• 03 сентября в 13:39
Ответ дляДобродійка
Я ніколи в житті не консервувала. Багато поколінь в родині - діти асфальту. Не було сел, куди треба було б їздити саджати город і сад, потім збирати врожай, а потім його обробляти
Бабуся з мамою варили виключно конфітюр з половинок абрикос та слив, та перетирали з цукром 5-6 баночок малини з полуницей. Це все.
Відповідно, я не вмію, не хочу і не маю традиції консервувати.
Хз, добре це, чи погано. Коли треба зробити олів´є або хочеться аджикі, або томатів консервованих - до наших полуг десятки брендів на будь-який смак та гаманець в супермаркетах. І не треба зараз розповідати про чарівні якості домашнього. Оцет, сіль , сахар та олія зрівнюють ’користь’ домашнього та магазинного практично повністю. Всю зиму, наприклад, Сільпо робили 50% акції на томати Ніжин у томатному соку. Дуже смачний продукт, цілі плотні томати, не гострий, повна банка смачнющого томатного соку, який потім йшов і у борщ, і у тефтелі. Нащо мені потрібно було самій то робити, коли за 60 гривень я купляла 900 міллілітрів готового продукту в красивій банці?
Не хочеться дожити до часів, коли банка помідорів або лечо мали б рятувати наше життя.
Тому, ми консервуємо гроші
І трошки морозимо ягід на компоти та різаного кропу на супи.
P.S. завжди захоплювалась жінками, які мають натхнення, силу волі та здоров´я стояти з липня по кінець вересня над кастрюлями та тазами. Особливо тими, у кого виходить смачний результат. Адже, десь мінімум третина таких міні ’консервних заводів’ випускають відверто несмачну продукцію. Кислу від оцту, або навпаки безвкусну, з м´якими огірками, пустими помідорами и салатами, схожими на переварене соте.
Зараз, при собівартості продуктів та вартості електроенергії, консервування оправдане тільки або дуже великою родиною, або дуже великим городом і садом, на якому вся родина паше з кінця березня по кінець вересня.
Бабуся з мамою варили виключно конфітюр з половинок абрикос та слив, та перетирали з цукром 5-6 баночок малини з полуницей. Це все.
Відповідно, я не вмію, не хочу і не маю традиції консервувати.
Хз, добре це, чи погано. Коли треба зробити олів´є або хочеться аджикі, або томатів консервованих - до наших полуг десятки брендів на будь-який смак та гаманець в супермаркетах. І не треба зараз розповідати про чарівні якості домашнього. Оцет, сіль , сахар та олія зрівнюють ’користь’ домашнього та магазинного практично повністю. Всю зиму, наприклад, Сільпо робили 50% акції на томати Ніжин у томатному соку. Дуже смачний продукт, цілі плотні томати, не гострий, повна банка смачнющого томатного соку, який потім йшов і у борщ, і у тефтелі. Нащо мені потрібно було самій то робити, коли за 60 гривень я купляла 900 міллілітрів готового продукту в красивій банці?
Не хочеться дожити до часів, коли банка помідорів або лечо мали б рятувати наше життя.
Тому, ми консервуємо гроші
І трошки морозимо ягід на компоти та різаного кропу на супи. P.S. завжди захоплювалась жінками, які мають натхнення, силу волі та здоров´я стояти з липня по кінець вересня над кастрюлями та тазами. Особливо тими, у кого виходить смачний результат. Адже, десь мінімум третина таких міні ’консервних заводів’ випускають відверто несмачну продукцію. Кислу від оцту, або навпаки безвкусну, з м´якими огірками, пустими помідорами и салатами, схожими на переварене соте.
Зараз, при собівартості продуктів та вартості електроенергії, консервування оправдане тільки або дуже великою родиною, або дуже великим городом і садом, на якому вся родина паше з кінця березня по кінець вересня.
Хм, тут посперечаюсь.
Я вище писала про свою ’любов’ до консервації, теж не розумію промислових об´ємів, якими часто закатують салати та огірки з помідорами, але чому ви вважаєте ’невиправданим’ зробити 8-10 баночок абрикосового конфітюру з старої абрикоси, що вже років 40 росте на дачі? Я витратила 30 хв, щоб нарвати 2 відра абрикосів, 10 хв, щоб помити їх, годину, щоб почистити, і 5 хв, щоб перебити блендером. Варились вони самі. А, ще 15 хв, щоб банки помити і 15, щоб розлити по банкам і кришки закрутити (євробанки, не під ключ).
По фінансам витратила 45 грн на 1.5 цукру і 20 з копійками гривень на 2 пакета агара.
Тобто я витратила трохи більше 2 годин і 65 гривень, щоб отримати майже 10 літрів ароматного смачного абрикосового конфітюру, що тут невиправданого?
Так само мені обійшовся персиковий конфітюр, навіть дешевше, бо персики дуже солодкі і цукру пішло взагалі 1 кг.
Щоб виростити аличу, з якої я робила ткемалі, ніхто не пахав всією родиною з березня по вересень.
Так само ніхто не пахав 8 місяців, щоб виростити декілька кущів Рожевого велетня, з якого я зробила 5 чи 6 літрів маринари.
Можу ще довго продовжувати пояснювати, чому ви помиляєтесь, али не бачу сенсу.
Я вище писала про свою ’любов’ до консервації, теж не розумію промислових об´ємів, якими часто закатують салати та огірки з помідорами, але чому ви вважаєте ’невиправданим’ зробити 8-10 баночок абрикосового конфітюру з старої абрикоси, що вже років 40 росте на дачі? Я витратила 30 хв, щоб нарвати 2 відра абрикосів, 10 хв, щоб помити їх, годину, щоб почистити, і 5 хв, щоб перебити блендером. Варились вони самі. А, ще 15 хв, щоб банки помити і 15, щоб розлити по банкам і кришки закрутити (євробанки, не під ключ).
По фінансам витратила 45 грн на 1.5 цукру і 20 з копійками гривень на 2 пакета агара.
Тобто я витратила трохи більше 2 годин і 65 гривень, щоб отримати майже 10 літрів ароматного смачного абрикосового конфітюру, що тут невиправданого?
Так само мені обійшовся персиковий конфітюр, навіть дешевше, бо персики дуже солодкі і цукру пішло взагалі 1 кг.
Щоб виростити аличу, з якої я робила ткемалі, ніхто не пахав всією родиною з березня по вересень.
Так само ніхто не пахав 8 місяців, щоб виростити декілька кущів Рожевого велетня, з якого я зробила 5 чи 6 літрів маринари.
Можу ще довго продовжувати пояснювати, чому ви помиляєтесь, али не бачу сенсу.
7
2
1
Амелі на мілені• 03 сентября в 13:45
Ответ дляДобродійка
Кстати, очень принципиальное замечание - про место хранения.
Неужели, у кого-то под кроватями и в ящиках для белья под диванами стоят эти батареи из закруток? Или у всех по три лоджии на пять квадратных метров? Или гаражи с ямами?
У нас открытое место в паркинге, вся квартира в шкафах, два балкона. На балконах - шкафы
Но места для 35 трёхлитровок с огурцами и компотами нет. Вообще.
Представляю, как в ЖК, которые в цоколе продают кладовки от 3 до 12 метров, люди платят 5+ тысяч, и хранят потом там банки с борщевой заправкой, патиссонами и кабачками...
Неужели, у кого-то под кроватями и в ящиках для белья под диванами стоят эти батареи из закруток? Или у всех по три лоджии на пять квадратных метров? Или гаражи с ямами?
У нас открытое место в паркинге, вся квартира в шкафах, два балкона. На балконах - шкафы
Но места для 35 трёхлитровок с огурцами и компотами нет. Вообще.
Представляю, как в ЖК, которые в цоколе продают кладовки от 3 до 12 метров, люди платят 5+ тысяч, и хранят потом там банки с борщевой заправкой, патиссонами и кабачками...
А чому вас дивує наявність у людей гаражу з ямою і великого балкону/лоджії?
В нас утеплений балкон 6 метрів, і гараж з ямою в кооперативі за 200 метрів від дому, але там консервацію не зберігаєм, бо поставили вскладчину з сусідами в тамбурі шафу-купе на всю стіну, і там всі баночки прекрасно зимують.
В нас утеплений балкон 6 метрів, і гараж з ямою в кооперативі за 200 метрів від дому, але там консервацію не зберігаєм, бо поставили вскладчину з сусідами в тамбурі шафу-купе на всю стіну, і там всі баночки прекрасно зимують.
Петриківна• 03 сентября в 13:47
Ответ дляОхиИВздохи
Здесь только особо одарённые выделяют в консервацию только маринование с уксусом.
Всем осиальным и так понятно, что консервация- это сохранение разными способами
Всем осиальным и так понятно, что консервация- это сохранение разными способами
Ну тогда бы и темы не было)) Я б ответила да, консервирую и та девушка тоже))
Холодная каша• 03 сентября в 13:48
Ответ дляЗавЛабСнаб
Ну і головний фактор для мене те, що моя дитина консервацію не любить ніяку взагалі
Нічого ніколи не консервувала, але не маю дачи чи продуктів з села.
Консервовані огірки і помідори купую.
Консервовані огірки і помідори купую.
Амелі на мілені• 03 сентября в 13:50
Ответ дляДобродійка
Ну, зачем же делать вид, что не понимаете очевидного?
Традиция консервировать летом в СССР имеет очень простые и очевидные корни.
С октября до конца мая в магазинах была только капуста, морковка, буряки и картошка с луком.
В москве ленинграде и Киеве ещё могли чуть раньше появится нежинские огурчики, которые сразу раздавалась с черного хода своим или уезжали на ведомственные базы.
А еще, в сказочном сссср две трети жителей были вдалеке не только от любых благ, но и от возможности покупать всегда то, что хочется.
Поэтому, те три месяца в году, когда появлялись помидоры, огурцы, перец, ягоды, косточковые фрукты, их нужно было приготовить и заготовить.
Думаете, ваши бабушки, родись они в парадигме достойной зарплаты, пенсии и круглогодичного изобилия в магазинах, таскали бы на себе ящики с помидорами и закрывали бы в месяц по 100 банок все тёплые месяцы?
А еще, не нужно забывать про жителей сел, которым не только паспорта выдали аж в 70-х годах, но нередко и рассчитывались с ними за адский труд мешками и ящиками с продукцией. А не рублями. и свой огород возле хаты. Естественно, все эту нужно было как-то сохранить. Иначе - что жрать-то? Резиновые сапоги из сильпо?
Конечно, сейчас все это преподносится под соусом необыкновенной пользы домашнего. Прям советский крафт - не больше не меньше.
А фундамент под этим один - перманентная советская общая бедность и авитаминоз.
Традиция консервировать летом в СССР имеет очень простые и очевидные корни.
С октября до конца мая в магазинах была только капуста, морковка, буряки и картошка с луком.
В москве ленинграде и Киеве ещё могли чуть раньше появится нежинские огурчики, которые сразу раздавалась с черного хода своим или уезжали на ведомственные базы.
А еще, в сказочном сссср две трети жителей были вдалеке не только от любых благ, но и от возможности покупать всегда то, что хочется.
Поэтому, те три месяца в году, когда появлялись помидоры, огурцы, перец, ягоды, косточковые фрукты, их нужно было приготовить и заготовить.
Думаете, ваши бабушки, родись они в парадигме достойной зарплаты, пенсии и круглогодичного изобилия в магазинах, таскали бы на себе ящики с помидорами и закрывали бы в месяц по 100 банок все тёплые месяцы?
А еще, не нужно забывать про жителей сел, которым не только паспорта выдали аж в 70-х годах, но нередко и рассчитывались с ними за адский труд мешками и ящиками с продукцией. А не рублями. и свой огород возле хаты. Естественно, все эту нужно было как-то сохранить. Иначе - что жрать-то? Резиновые сапоги из сильпо?
Конечно, сейчас все это преподносится под соусом необыкновенной пользы домашнего. Прям советский крафт - не больше не меньше.
А фундамент под этим один - перманентная советская общая бедность и авитаминоз.
Погоджусь з вами, що в совку консервували через дефіцит продуктів, але зараз вже інші часи.
Зараз крафтові варення та соління дуже модні та дорого ціняться. І я не про банку з огірками в АТБ, а про екологічні та смачні продукти за цікавими рецептами.
Зараз крафтові варення та соління дуже модні та дорого ціняться. І я не про банку з огірками в АТБ, а про екологічні та смачні продукти за цікавими рецептами.
2
Не будь КакСвета• 03 сентября в 13:56
Ответ дляАмелі на мілені
Погоджусь з вами, що в совку консервували через дефіцит продуктів, але зараз вже інші часи.
Зараз крафтові варення та соління дуже модні та дорого ціняться. І я не про банку з огірками в АТБ, а про екологічні та смачні продукти за цікавими рецептами.
Зараз крафтові варення та соління дуже модні та дорого ціняться. І я не про банку з огірками в АТБ, а про екологічні та смачні продукти за цікавими рецептами.
Мене взимку знайома пригостила такими смачними перцями, перці фаршировані рулетиками з баклажанів з часником і зеленню, де таке купиш, взяла рецепт, ніяк тільки не налаштуюся зробити, бо то довга історія.
2
Україна понад усе!• 03 сентября в 13:59
Ответ дляПетриківна
Я за консервирование вкуснятины по паре баночек, не больше. Все же иногда хочется. Но не консервируем уже много лет, ибо есть морозильный ларь.
А как морозильный ларь заменяет маринованные огурцы, или аджику? У меня если что 2 холодильника с морозильными камерами, морозилка и ларь)
Амелі на мілені• 03 сентября в 14:00
Ответ дляДобродійка
Господи, вам 80+ лет?
Как можно в 2025 году продолжать верить в такой бред?
Страны со средней продолжительностью жизни на 15+ лет больше, чем у нас, всю жизнь едят ’отравленные’ супермаркетовские овощи и не едят домашнюю консервацию.
Думай те!
Как можно в 2025 году продолжать верить в такой бред?
Страны со средней продолжительностью жизни на 15+ лет больше, чем у нас, всю жизнь едят ’отравленные’ супермаркетовские овощи и не едят домашнюю консервацию.
Думай те!
Ага, саме тому, що ’ цивілізовані’ не їдять консервацію, в Кастко та Хол фудс в США стоять величезні полиці з крафтовими вареннями, соусами, ферментованими та маринованими овочами, і, до речі, 1 lb варення або джему коштує 5-8 долларів.
ЯкаКраля• 03 сентября в 14:06
Мені 39 і я не закатала ще жодної банки. При цьому живу в селі)) Свекруха і мама закатують стільки, шо і на мене вистачає
1
Амелі на мілені• 03 сентября в 14:07
Ответ дляwoman Warrior
Я. Никогда.Не понимаю и не вижу необходимости.
Равно как и в огородной повинности , если только фермерство не является основным источником дохода и работы.
Равно как и в огородной повинности , если только фермерство не является основным источником дохода и работы.
А я після 40 років почала відчувати кайф від городництва)
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
3
woman Warrior• 03 сентября в 14:11
Ответ дляАмелі на мілені
А я після 40 років почала відчувати кайф від городництва)
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
С чем вас и поздравляю.
Если это в радость. то почему нет.
Обычно детям асфальта это все чуждо.
То есть они любят природу и ее дары, но не готовы положить жизнь на то, чтобы их растить.
У них есть другие занятия, чтобы эти дары , в случае необходимости, купить.
Это так же как морем, необязательно возле него жить, чтобы в нем плавать.
Если это в радость. то почему нет.
Обычно детям асфальта это все чуждо.
То есть они любят природу и ее дары, но не готовы положить жизнь на то, чтобы их растить.
У них есть другие занятия, чтобы эти дары , в случае необходимости, купить.
Это так же как морем, необязательно возле него жить, чтобы в нем плавать.
Україна понад усе!• 03 сентября в 14:12
Как меня удивляют люди, которые пишут не консервирую, морожу. Причем здесь одно к другому не понятно))) Перечитала тему и могу понять только тех кто категорически не ест консервированные овощи, не пьет томатный сок, не любит аджику к шашлыку. А эти все, зачем консервировать если все можно купить....Может я не ту консервацию покупала, но во-первых не вкусно, во вторых дорого. Вот специально зашла посмотрела цены. Маленькие огурцы брала на консервацию по 35-50, томаты черри по 30-40, томаты на сок 20-25. Варенье не закрываю, никто не ест, на компоты тоже морожу, хотя пугают отключениями света, можно было и закрыть немного.
4
Украиночка• 03 сентября в 14:13
Мне 31, не консервировала ничего никогда)
У меня есть мама и свекровь) раньше еще и бабуля была. Да и покупаю периодически.
Не исключаю, что когда нибудь начну консервировать.
У меня есть мама и свекровь) раньше еще и бабуля была. Да и покупаю периодически.
Не исключаю, что когда нибудь начну консервировать.
woman Warrior• 03 сентября в 14:15
Ответ дляУкраїна понад усе!
Как меня удивляют люди, которые пишут не консервирую, морожу. Причем здесь одно к другому не понятно))) Перечитала тему и могу понять только тех кто категорически не ест консервированные овощи, не пьет томатный сок, не любит аджику к шашлыку. А эти все, зачем консервировать если все можно купить....Может я не ту консервацию покупала, но во-первых не вкусно, во вторых дорого. Вот специально зашла посмотрела цены. Маленькие огурцы брала на консервацию по 35-50, томаты черри по 30-40, томаты на сок 20-25. Варенье не закрываю, никто не ест, на компоты тоже морожу, хотя пугают отключениями света, можно было и закрыть немного.
Скорее удивляют люди, которые едят консервацию на постоянной основе и жить не могут без компота из банок.Какая проблема сварить компот?
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
1
2
Україна понад усе!• 03 сентября в 14:15
Ответ дляЯкаКраля
Мені 39 і я не закатала ще жодної банки. При цьому живу в селі)) Свекруха і мама закатують стільки, шо і на мене вистачає
Я до 42х не закрывала, но и не сильно любила консервацию свекрови, да и мамы тоже, пару банок открывали, остальное годами стояло.. Начали сами консервировать, с удовольствием съедается и на застольях хвалят))
2
Амелі на мілені• 03 сентября в 14:16
Ответ дляwoman Warrior
С чем вас и поздравляю.
Если это в радость. то почему нет.
Обычно детям асфальта это все чуждо.
То есть они любят природу и ее дары, но не готовы положить жизнь на то, чтобы их растить.
У них есть другие занятия, чтобы эти дары , в случае необходимости, купить.
Это так же как морем, необязательно возле него жить, чтобы в нем плавать.
Если это в радость. то почему нет.
Обычно детям асфальта это все чуждо.
То есть они любят природу и ее дары, но не готовы положить жизнь на то, чтобы их растить.
У них есть другие занятия, чтобы эти дары , в случае необходимости, купить.
Это так же как морем, необязательно возле него жить, чтобы в нем плавать.
Зазвичай якраз міські жителі, втомлені сидінням в офісах і інтелектуальною роботою, і є найактивнішими дачниками. Бо це прекрасна можливість ’перезагрузитись’.
7
Україна понад усе!• 03 сентября в 14:18
Ответ дляwoman Warrior
Скорее удивляют люди, которые едят консервацию на постоянной основе и жить не могут без компота из банок.Какая проблема сварить компот?
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
Ну если електроенергии не будет, то надежнее в банке, чем заморозка. Но я же написала, что на компоты морожу ягоды. На постоянной основе консервацию не ем, но и свежие овощи уже надоели. А шашлыками дейсвительно уже наелись.
ЯкаКраля• 03 сентября в 14:18
Ответ дляУкраїна понад усе!
Я до 42х не закрывала, но и не сильно любила консервацию свекрови, да и мамы тоже, пару банок открывали, остальное годами стояло.. Начали сами консервировать, с удовольствием съедается и на застольях хвалят))
може й в мене все попереду. я не зарікаюсь) але поки так)
woman Warrior• 03 сентября в 14:19
Ответ дляАмелі на мілені
Зазвичай якраз міські жителі, втомлені сидінням в офісах і інтелектуальною роботою, і є найактивнішими дачниками. Бо це прекрасна можливість ’перезагрузитись’.
Согласна.
но дачниками без физического труда на огороде)
но дачниками без физического труда на огороде)
Україна понад усе!• 03 сентября в 14:23
Ответ дляАмелі на мілені
Зазвичай якраз міські жителі, втомлені сидінням в офісах і інтелектуальною роботою, і є найактивнішими дачниками. Бо це прекрасна можливість ’перезагрузитись’.
Да вы правы, я с того года начала больше дачей заниматься, раньше приезжала туда просто потусить и в жизни не наклонилась бурьян вырвать, не то чтобы что-то посадить. До прошлого года занимались родители, теперь мы сами с мужем. В конце того сезона еще говорила, что проще и выгоднее посадить, в этом году уже поняла кайф сорвать свой помидор, укроп и тд)) ну и консервировать тоже стала с прошлого года. Хотя всю жизнь дитя асфальта
3
Новопоштинская• 03 сентября в 14:24
Я нічого не консервую, бо мені лінь. Але з радістю їм чужі консервації.
1
2
Амелі на мілені• 03 сентября в 14:26
Ответ дляwoman Warrior
Согласна.
но дачниками без физического труда на огороде)
но дачниками без физического труда на огороде)
Ну хз. Через 2 будинки від мене порпається в землі проректор місцевого університету, родичка - главред немаленького видання регулярно постить на фб фоточки з власноруч вирощеним урожаєм та квітами, наш заввідділенням, доктор медицини, постійно пригощає співробітників дачними урожаями, і я теж не цураюсь після тижня в операційній покопатись на грядках.
Якісь ми неправильні ’городські’
Якісь ми неправильні ’городські’
5
Україна понад усе!• 03 сентября в 14:26
Ответ дляАмелі на мілені
А я після 40 років почала відчувати кайф від городництва)
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
Насадила на дачі екзотів типу інжиру, гранатів, хурми, актінідії, винограду різного, помідорів сортових по парі кущиків, квітів, і кайфую. І не вважаю це ніякою ’повинністю’.
А сортовые помидоры где брали? А то мы в этом году рассаду свекрови посадили, спасибо ей конечно что вырастила и дала, но все таки хочется хороших помидор, а не сливок)
woman Warrior• 03 сентября в 14:27
Ответ дляАмелі на мілені
Ну хз. Через 2 будинки від мене порпається в землі проректор місцевого університету, родичка - главред немаленького видання регулярно постить на фб фоточки з власноруч вирощеним урожаєм та квітами, наш заввідділенням, доктор медицини, постійно пригощає співробітників дачними урожаями, і я теж не цураюсь після тижня в операційній покопатись на грядках.
Якісь ми неправильні ’городські’
Якісь ми неправильні ’городські’
почему неправильные
Просто люди все разные.
Я так точно не буду этого делать.
Просто люди все разные.
Я так точно не буду этого делать.
Не пью, не курю• 03 сентября в 14:28
Ответ дляУкраїна понад усе!
Как меня удивляют люди, которые пишут не консервирую, морожу. Причем здесь одно к другому не понятно))) Перечитала тему и могу понять только тех кто категорически не ест консервированные овощи, не пьет томатный сок, не любит аджику к шашлыку. А эти все, зачем консервировать если все можно купить....Может я не ту консервацию покупала, но во-первых не вкусно, во вторых дорого. Вот специально зашла посмотрела цены. Маленькие огурцы брала на консервацию по 35-50, томаты черри по 30-40, томаты на сок 20-25. Варенье не закрываю, никто не ест, на компоты тоже морожу, хотя пугают отключениями света, можно было и закрыть немного.
Ужас. Только по акциям брать можно
Не пью, не курю• 03 сентября в 14:28
Ответ дляwoman Warrior
Скорее удивляют люди, которые едят консервацию на постоянной основе и жить не могут без компота из банок.Какая проблема сварить компот?
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
А любителям шашлыков-шо, еще не наелись разве.
Из чего зимой варить?
Не пью, не курю• 03 сентября в 14:29
Ответ дляУкраїна понад усе!
А сортовые помидоры где брали? А то мы в этом году рассаду свекрови посадили, спасибо ей конечно что вырастила и дала, но все таки хочется хороших помидор, а не сливок)
Семена везде продаются
Мнения, изложенные в теме, передают взгляды авторов и не отражают позицию Kidstaff
Тема закрыта
Похожие темы:
Назад Комментарии к ответу